Мед Атлант

Івано-Франківщина отримає майже 18 млн грн на виконання програми “Доступні ліки”

Сьогодні, 19 травня, у Франківську відбувається брифінг заступника міністра охорони здоров’я Романа Ілика щодо реформ у медичній галузі.

Роман Ілик повідомив, що робочий візит пов’язаний, перш за все, з реформою “Доступні ліки”, передає МІСТО.

“Це реформа Міністерства охорони здоров’я. 9 із 10 хворих купують ліки за свої кошти. Також у нас в Україні є низька фінансова спроможність людей. Тому ми і вводимо програму “Доступні ліки” – це поширена практика, регулювання цін і часткова компенсація вартості ліків “, – зазначив заступник міністра.
Роман Ілик відзначив, що завдяки програмі “Доступні ліки” ціни на лікарські засоби знизились на 87%.
“Уряд призначив 1,5 млрд грн для хворих на бронхіальну астму, цукровий діабет. Держава регулює ціни на лікарські засоби. Вже сьогодні програма за перші тижні свого функціонування дала свій ефект. Ціни на лікарські засоби знизились на 87%. За найближчі 2 роки ми побачимо позитивну динаміку“, – зазначив Роман Ілик.
Також заступник міністра охорони здоров’я зауважив, що Івано-Франківщина отримає майже 18 мільйонів гривень на виконання програми “Доступні ліки”, зайнявши 10 місце серед регіонів України за темпами втілення програми у життя.
Щонайменше 4 лікарські засоби мали б видавались хворим безкоштовно. Ми з ними провели зустрічі і дійшли висновку до кінця травня вони вже будуть по всіх Україні. А Івано-Франківщина отримає майже 18 млн грн в рамках програми“, – заявив Роман Ілик.

Читайте також: На Прикарпатті епідемічна ситуація щодо захворювання на кір перебуває під контролем медиків 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...