Мед Атлант

В Івано-Франківську активісти ознайомилися із судовою реформою

Сьогодні, 19 травня, активісти ГО “Центр Політичних Студій” презентували в Івано-Франківську проект “Громадський моніторинг суддів Івано-Франківської області як механізм протидії корупції в судах та сприяння судовій реформі в Україні”.

Проект полягає у налагодженні комунікації між громадою та судами. Активісти в рамках проекту планують здійснити моніторинг стилю життя Прикарпатських суддів у відповідності до задекларованих ними доходів, провести ряд заходів, які б дозволили налагодити діалог між громадою та судами, організувати навчання для журналістів та активістів, передає МІСТО.
Також активісти презентували інтернет-сайт – http://www.sud.if.ua/. Тут зібрані біографічні довідки та декларації усіх Прикарпатських суддів, яких налічується майже 200. Також на сайті є спеціальний додаток, яким можна скористатись, щоб подати скаргу на суддю чи надати документи, які б підтверджували порушення ним законодавства. Активісти обіцяють реагувати на такі звернення та публікувати інформацію про порушення на сайті.

“Реформа судової системи в Україні є однією з найскладніших,  окрім інформаційної кампанії про реформи суду, ми вирішили познайомити жителів області з місцевими суддями. Зібрали їх біографічні довідки та декларації. Вважаю, що громада повинна знати тих, хто здійснює судочинство у їх місті”, – зазначив керівник проекту Віталій Світлик.

Загалом активісти зібрали досьє на майже 200 суддів у 20-ти судах Івано-Франківської області. Надалі планують здійснити і оприлюднити аналіз декларацій суддів, провести круглий стіл з суддями та навчити журналістів і активістів механізмам моніторингу стилю життя суддів та громадського контролю судової системи.

Читайте також: У Франківську розпочали підготовче судове засідання справи атовця, який дав ляпас депутату міськради

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...