Мед Атлант

Понад 80 млн грн цьогоріч спрямують на будівництво доріг Прикарпаття

Кошти на будівництво доріг на Прикарпатті виділить Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР).

Минулого року на впровадження таких об’єктів для Івано-Франківщини було спрямовано близько 120 млн. грн. У 2017 році на реалізацію інвестиційних програм і проектів, що мають на меті розвиток спортивної інфраструктури та енергоефективності державних і комунальних навчальних та медичних закладів, передбачається 150 млн. грн. Із них 83 млн грн буде спрямовано на пріоритетний напрямок роботи обласної влади – будівництво та реконструкцію автомобільних доріг. Про уе повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Важливим аспектом у цьому процесі є співучасть місцевих громад через механізм співфінансування у розмірі не менш як 10 відсотків проекту.

“Наразі наші автошляхи вже вичерпують свій ресурс і потребують капітального будівництва та заміни покриття, – зазначила на нараді щодо проектів ДФРР в нашій області перший заступник голови облдержадміністрації Марія Савка. – Сьогодні відновлення дорожньої інфраструктури є основною складовою розвитку області, адже від якісних доріг залежить розвиток туристичної індустрії, торгівельних відносин із областями та іншими державами, ріст промисловості”.

Варто додати, що за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку на Прикарпатті планується реалізувати 51 проект, серед яких будівництво загальноосвітніх, дошкільних та спортивних закладів у Верховинському, Галицькому, Городенківському, Тисменицькому, Тлумацькому районах.

Слід наголосити, що під час їх будівництва та реконструкції використовуватимуться енергоощадні та енергозберігаючі технології.

Читайте також: Івано-Франківщина отримає майже 18 млн грн на виконання програми “Доступні ліки” 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...