Мед Атлант

Студентка з Франківська стала кращою на міжнародному медичному конгресі

Нещодавно в Тернополі відбувся XXI Міжнародний медичний конгрес студентів і молодих вчених. Диплом I ступеня з престижного наукового форуму привезла лікар-інтерн Івано-Франківського національного медичного університету Юлія Костюк.

Всього для публікації на конгресі було подано 775 робіт, з яких 741 належить українським авторам, 34 — дослідникам з-за кордону. Безпосередню участь у конгресі взяли 185 представників українських вишів. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі ІФНМУ.

Дослідження Юлії Костюк було присвячене тромбозам і тромботичним ускладненням. Робота над ним тривала цілий рік на базі відділення онкогематології Івано-Франківської обласної дитячої клінічної лікарні. Науковим керівником є доцент кафедри дитячих хвороб післядипломної освіти Зоряна Вовк, завідувач кафедри — професор Ольга Синоверська.

Як розповідає Зоряна Вовк, роботу Юлії Костюк дуже високо оцінили в Тернополі. Лікар-інтерн ІФНМУ представляла дослідження двічі — спершу на засіданні своєї секції, а потім на окреме запрошення оргкомітету вона виступила на урочистому пленарному засіданні. У підсумку їй вручили диплом I ступеня серед молодих вчених.

Читайте також: У Франківську діти представили свої творчі та експериментальні роботи. ФОТО/ВІДЕО 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...