Мед Атлант

Декілька тисяч прочан з Івано-Франківщини здійснили прощу до Зарваниці. ФОТО

Вчора, 21 травня, відбулась щорічна проща вірних і духовенства Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ до відпустового місця Зарваниці, що на Тернопільщині.

Ще на початку кульмінаційного моменту прощі – Архієрейської Божественної Літургії, Митрополит Володимир Війтишин закликав усіх до спільної молитви за мир та спокій у Батьківщині нашій Україні, а також за всіх тих, хто постраждав в наслідок неоголошеної війни на сході нашої держави. Владика очолив Службу Божу в якій взяло участь близько сотні священнослужителів. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської Архієпархія УГКЦ.

Звертаючись до чисельного люду під час проповіді, Кир Володимир роздумував над історією з Євангеліє, яка стосувалася сліпого чоловіка, котрому Христос відкрив очі.

За словами Владики, всі чуда Ісуса Христа – свідчать нам про велику Божу любов:

“Із любові до нас створив Бог світ, із любові послав Свого Єдинородного Сина з Неба на землю, щоб кожний, хто повірить у Нього, мав життя вічне”.

Проповідник звернув особливу увагу на прекрасному прикладі милосердя, яке вчинив Господь в історії.

Милосердний Спаситель проявляє Своє велике милосердя над різними людськими болями, Він обтирає кожну людську сльозу, стає в обороні грішників”, – вів далі Митрополит.

В другій частині своїх роздумів Владика Володимир розважав над ключовою роллю Пречистої Діви Марії в історії нашого спасіння. На думку Архієрея, Її помочі та опіки нам дуже потрібно на кожному кроці нашого життя.

Вона, Небесна Мати, своїм милосердним оком вишукує нас: убогих, заблуканих, невдячних своїх дітей і з радістю хоче нам допомогти в усіх потребах нашого життя”, – переконаний Кир Володимир.

Тож прибігаймо в усіх потребах – тілесних і душевних, зі щирістю дитини до нашої Духовної Матері”, – заохотив Проповідник.

Прочани, що прибули з усіх протопресвітеріатів архієпархії, мали змогу отримати повний відпуст приступивши до св. Тайн Покаяння та Пресвятої Євхаристії.

Читайте також: Паралімпієць з Прикарпаття здобув “срібло” на Чемпіонаті світу з настільного тенісу. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...