Мед Атлант

На Городенківщині урочисто відзначили День святого Миколая Чудотворця. ФОТО

Урочисте святкування відбулось в  с. Тишківці Городенківського району.

Представники влади та громадськості взяли участь у поминальній панахиді “За Україну, за мир”, яку відслужили священнослужителі двох конфесій. Також відбулося покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, воїнам-визволителям України та Роману Шухевичу. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

“Сьогодні ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій, усіх, хто постраждав від тоталітарного режиму, а також генія українського народу Тараса Шевченка з нагоди 156-х роковин від дня його перепоховання,  – зазначив голова облдержадміністрації Олег Гончарук.  – Я завжди з особливою повагою, любов’ю приїжджаю до Тишківців та без перебільшення хочу сказати, що ваше село є гордістю Івано-Франківщини”.

Окрім того, очільник Прикарпаття зробив подарунок для села, зокрема, передав шкільні меблі для навчально-виховного комплексу.

Народний депутат України Анатолій Матвієнко у своєму вітальному слові зауважив:

“Щороку до Дня Святого Миколая ми традиційно приїжджаємо у Тишківці та завжди повинні бути налаштовані не тільки на добре слово, але й на добру дію”.

Цитуючи пророчі слова Кобзаря, народний обранець акцентував увагу на тому, що незважаючи на усі труднощі, Україна повинна досягати успіхів, розвиватися, йти вперед та процвітати.

Додамо, що впродовж цього дня у Тишківцях відбувалися цікаві конкурси для дітей та дорослих. Зокрема, дитячі конкурси “Квіти для мами”, “Нетрадиційна писанка”, “Парад квітів”, “Прикраси та аксесуари для дівчат” і для дорослих мешканців села “Кращий господар”, “Кращі солодощі” (пампушки), “Кращий стиль вишивки” та інші.

Читайте також: Івано-Франківський фізико-технічний ліцей-інтернат відзначив 25-річний ювілей. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...