Мед Атлант

У кіберполіції Івано-Франківська попереджують про новий вид шахрайства в Інтернеті. ФОТОФАКТ

У зв’язку із блокуванням на території України доступу до окремих інтернет ресурсів у шахраїв з’явилося нове поле для діяльності.

Шахраї відшукують осіб, які продовжують користуватись цими ресурсами і від імені правоохоронних органів, зокрема, кіберполіції надсилають повідомлення: СМС або на електронну скриньку про порушення законодавства з вимогою сплатити штраф.

Про це повідомив  на своїй сторінці у Фейсбук начальник кіберполіції Івано-Франківська Іван Канюс:

“Пам’ятайте, що штраф – це вид адміністративної або кримінальної відповідальності, який застосовується уповноваженою особою або судом за результатом розгляду матеріалів адміністративної справи чи кримінального провадження до особи, провину якої доведено у суді. Заочно (без участі особи та її відому) таке рішення не може бути прийнято. Оплата штрафів здійснюється виключно на офіційні рахунки відповідних державних органів та в жодному разі не здійснюється на карткові рахунки, електронні гаманці та мобільні номери”.

У кіберполіції закликають мешканців Франківська бути пильними та не втрачати здорового глузду.

“У разі отримання таких повідомлень, по можливості перешліть їх мені, будь ласка”, – пише Іван Канюс.

Читайте також: У Коломиї на території колишньої паперової фабрики чоловіка на смерть придавило бочкою. Подробиці від поліції 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...