Мед Атлант

Молодіжна збірна України у складі 6-ти “ураганівців” здобула дві перемоги у Словаччині. ФОТО/ВІДЕО

21-22 травня молодіжна збірна України провела два товариські матчі зі словацькими однолітками.

Не дивлячись на те, що “синьо-жовті” прибули до Кошице не у повному складі без чотирьох гравців “Сокола”, все ж підопічні Віталія Одєгова зуміли здобути дві перемоги. Пише МІСТО за інформацією офіційного сайту АФУ.

Фактично зі стартових хвилин українці стали прибирати ініціативу до своїх рук, змушуючи своїх суперників працювати якомога більше в обороні. Карбула класною передачею знайшов Мороховця, а той спокійно переграв Кушніра – 0:1.

З початком другого тайму словаки трохи активізувались, і у Левандівського додалось роботи. Однак, голкіпер “Урагану” та української збірної виручав у цих епізодах. А трохи ближче до середини другого тайму українці створили кілька небезпечних контратак. Зокрема, Горбатий двічі виводив на ударну позицію Кефу. Мав момент і сам Горбатий. А найнебезпечніших епізод записав на свій рахунок Пелех, який влучив у поперечину воріт Ганаковича. Втім, вже у наступній атаці наш капітан забив свій гол, подвоївши перевагу “синьо-жовтих”.

Це допомогло втримати нехай і мінімальний, але переможний результат – 2:1 на користь молодіжної збірної України.

Товариський матч
21.05 СЛОВАЧЧИНА U-21 – УКРАЇНА U-21 – 1:2 (0:1)
Словаччина: Кушнір (Ганакович, 30) – Югас, Матейов, Несторік, Оштрак –  Гудачек, Пехі, Туек, Кофчак – Балаж.
Україна: Левандівський – Микитюк, Горбатий, Пелех-к, Кефа – Чеберяк, Пархоменко, Карбула, Морховець – Цілик.
Голи: Несторік (37) – Мороховець (10), Пелех (34).
Попередження: Пехі (27).

У другій грі словаки хотіли взяти реванш за недільну поразку.  Бажання словаків узяти реванш було видно по перших хвилинах. Господарі намагалися грати швидше та за рахунок командної швидкості створювати загрозу біля воріт Левандівського. Хоча по-справжньому небезпечно біля воріт збірної України ставало, коли “синьо-жовті” помилялися при виході з оборони до атаки. І в цих епізодах варто віддати належне нашому голкіперу.

Однак, перший гол у цьому матчі організували саме українські футзалісти. На 12-й хвилині “ураганівська” четвірка створили контратаку, і Кефа видав пас Пелеху на порожні ворота – 0:1. А на 15-й хвилині рахунок став 2:0 на користь “синьо-жовтих”. Микитюк обікрав суперника, вийшов на побачення і холоднокровно його переграв.

Після цього тренерський штаб словацької “молодіжки” теоретично мав би піти з п’ятим польовим ще по ходу першого тайму, як це було напередодні. Більше того – словаки навіть створили кілька моментів біля воріт Левандівського у рівних складах. Чеберяк, який забив майже у такому ж стилі, як і Микитюк: обікрав суперника, вийшов на побачення з Ганаковичем і забив. 3:0 – саме з таким рахунком на свою користь збірна України пішла на перерву.

Отже, молодіжна збірна України у двох матчах обіграла словацьких однолітків, і завершила сезон на мажорній ноті.

Товариський матч
22.05 СЛОВАЧЧИНА U-21 – УКРАЇНА U-21 – 0:3 (0:3)
Словаччина: Ганакович (Карпяк, 21) – Гудачек, Матейов, Пехі, Прохадска – Оштрак, Несторік, Турек, Балаж – Кофчак, Лайш.
Україна: Левандівський – Горбатий, Пелех-к, Микитюк, Кефа – Чеберяк, Пархоменко, Цілик, Мороховець.
Голи: Пелех (12), Микитюк (15), Чеберяк (20).
Попередження: Матейов (8), Лайш (40).

Читайте також: Шестеро “ураганівців” викликали у молодіжну збірну України. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...