Мед Атлант

У Франківську пройшов Міжнародний польсько-український конгрес кардіохірургів. ФОТО

Сьогодні, 25 травня, в Івано-Франківську пройшов VII Міжнародний польсько-український конгрес кардіохірургів.

Фахівці галузі з різних країн світу мають нагоду обмінятись досвідом та кращими практиками кардіохірургії. День напередодні пройшли практичні навчання медиків: в межах техноколеджу хірурги продемонстрували три надскладні операції. Пише МІСТО за інформацією офіційного сайту Івано-Франківська.

Нагадаємо, що сім місяців тому Івано-Франківськ став одним з перших міст України, де почали виконувати операції на відкритому серці. За цей час на базі ЦМКЛ франківські хірурги вже зробили 32 надскладні операції, врятувавши життя своїм пацієнтам. Варто зауважити, що майже необхідне обладнання міській лікарні надали колеги з США.

“Як міський голова я дотримуюсь принципу, що лікарі повинні працювати в належних умовах: це сучасне обладнання, гарні приміщення та відповідне забезпечення. Тому робимо акцент саме на ремонтах лікувальних закладів та закупівлі устаткування. Пишаюсь, що медичний конгрес такого рівня проходить саме в нашому місті. Надзвичайно важливо для лікарів обмінятись досвідом, познайомитись з новинками в галузі. Франківські лікарі повинні іти в ногу з часом”, – зазначив міський голова Івано-Франківський голова Руслан Марцінків.

Мер привітав голову Асоціації кардіохірургів України пана Василя Лазоришинця з 60-річчям. Оскільки, за його підтримки сьогодні франківські хірурги мають змогу виконувати операції на відкритому серці.

Читайте також: Незабаром на Прикарпатті відбудеться відкриття першого Музею історії медицини

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...