Мед Атлант

У Франківську міські голови обговорили процес створення “Клубу мерів Прикарпаття”. ФОТО

Сьогодні, 30 травня, у Франківську розпочався брифінг міських голів теперішнього і минулих скликань з Івано-Франківської області.

Міські голови зібралися для того, щоб обговорити процес створення “Клубу мерів Прикарпаття”, передає МІСТО. Ініціатор зустрічі – Івано-Франківське регіональне відділення Асоціації міст України.

До слова, очільники ОТГ також входять до Клубу. Організатори кажуть, що зібралися для обговорення місцевого самоврядування і пошуку шляхів їх вирішення в області.

Надійшла необхідність створити такий Клуб. Це не щось нове. Ми завжди думали, як оживити місцеве самоврядування. Ми повинні розуміти, що важко відійти і відродити демократію. Тепер прийшов час великий. Але мери приходять до влади на штучно створеній основі. Тому наше завдання виправити цю штучність. Попередні проекти відходять, але громадськість має взятись за це. Клуб має регулювати теперішню владу“, –  розповідає колишній міський голова Івано-Франківська Богдан Борович.

На питання, чи наступні мери після Богдана Боровича зверталися до нього за порадою, пан Борович відповів, що ні. Більше того, каже, що намагалися ізолювати досвід минулого мера, щоб створити щось нове.

“Це нормально. Але я серед народу жив і буду жити”, – зауважив пан Борович.

Виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрій Стефанчук розповів, що Асоціація міст України існує 25 років.

Клуб створюється, щоб поєднати досвід минулого і реформи сьогодення. Мета – спілкування по обміну досвіду“, – зазначив Юрій Стефанчук.

Положення Асоціації включає всіх мерів від 1991 року. Також увійшли голови 5-тьох ОТГ на Прикарпатті.

Читайте також: Близько 4 тисяч дітей з Івано-Франківська влітку відпочиватимуть у таборах 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...