Мед Атлант

Франківські урологи отримали сучасне обладнання для проведення операцій

Днями адміністрація Івано-Франківського національного медичного університету придбала сучасне вітчизняне обладнання для зварювання живих тканин — високочастотний електрокоагулятор ЕК-300М ТОВ “Свармед”.

Обладнання отримав колектив кафедри урології та встановив в операційній урологічного відділення Івано-Франківської центральної міської клінічної лікарні в рамках співробітництва. Представники ТОВ “Свармед” провели інсталяцію апаратури, також відбувся навчальний семінар з технології біозварювання. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі ІФНМУ.

Апарат дає можливість проводити розсічення та зварювання тканин під час оперативних втручань, що дозволяє підвищити ефективність надання оперативної допомоги населенню.

Обладнання забезпечує наступні переваги: принципова можливість з’єднання тканин без використання швів; відсутність сторонніх тіл у рані; повна герметизація в місці званого шва; зниження крововтрати та надійність гемостазу; скорочення тривалості, зручність та надійність оперативного втручання; відсутність нагноєнь, асептику; зменшення задимленості втручання.

Особливо актуальним є використання такого роду електрохірургії при виконанні лапароскопічних оперативних втручань на органах сечової системи, які уже другий рік впроваджено та широко застосовуються в практичній діяльності при лікуванні урологічної патології працівниками кафедри урології.

Читайте також: Прикарпатський науковець отримав грант Президента України 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...