Мед Атлант

Українські і польські науковці обговорили актуальні питання сучасної вищої освіти. ФОТО

В Івано-Франківському національному медичному університеті на базі відпочинку “Арніка” (Яремче) відбулась науково-методична конференція з міжнародною участю “Компетентнісний підхід у підготовці сучасного фахівця”.

Участь в конференції взяли представники Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника, Івано-Франківського університету права ім. Короля Данила Галицького, Буковинського державного медичного університету, Опольської політехніки (Польща), Державної медичної вищої професійної школи в Ополе (Польща) та ІФНМУ. Про це повідомили МІСТУ у прес-службі ІФНМУ.

З вітальним словом до учасників звернулися перший проректор ІФНМУ, професор Ганна Ерстенюк і проректор Державної медичної вищої професійної школи в Ополе Магдалена Голаховська.

На конференції прозвучало 11 доповідей. Тематикою основних напрямків конференції були інноваційні технології в сучасній освіті, формування висококваліфікованого спеціаліста на додипломному та післядипломному етапах, система управління якістю освітнього процесу, міжнародні освітні проекти (MUMEENA, Tempus, Erasmus+, тощо) у формуванні сучасного фахівця, підходи до вдосконалення фахової майстерності викладача.

“Доповіді, які були виголошені на конференції, викликали жваве зацікавлення та обговорення в присутніх, — розповідає заступник голови оргкомітету конференції, завідувач кафедри гігієни та екології ІФНМУ, професор Михайло Мізюк. — Обговорювалися питання проблемно-орієнтованого навчання, медичного права, післядипломної освіти, кілька доповідей були присвячені навчальним симуляторам тощо. На конференції була прийнята резолюція, в якій запропоновані основні напрямки роботи щодо підвищення якості освітнього процесу в університеті”.

Читайте також:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...