Мед Атлант

В конфліктну ситуацію щодо “Бурштинської ТЕС” втрутяться франківські атовці. ЗАЯВА

Сьогодні, 31 травня, на зустрічі з представниками ЗМІ франківські атовці заявили про те, що контролюватимуть гостре питання одного з найбільших промислових підприємств області, навколо якого останні кілька місяців точаться запеклі чвари.

Йшлося про Бурштинську ТЕС, де вже не вперше проходять мітинги працівників, яких, ймовірно, “штовхають” до протестів певні зацікавлені структури.

З журналістами зустрілися представники всіх організацій АТО в Івано-Франківській області.

Представники АТО в Івано-Франківській області

Питанням ТЕС торкнулося атовців тоді, коли до нього почали залучати ветеранів з різних структур — пояснюють свою зацікавлену позицію організатори конференції.

“3 роки, як “Бурштинська ТЕС” входить до структури підприємств українського олігарха Ахметова, проте чомусь “протести” почались лише зараз. Комусь це вигідно: чи нагнітанням ситуації не лише на Сході України, але й на Заході — для створення конфліктної картинки, чи розподілом фінансових промислових груп у період нестабільності. Зрозуміли, що потрібно втрутитися, коли минулого тижня почули заяви нардепа Семенченка про те, що якщо ТЕС не вдасться забрати юридично, вони готові зробити це силою” — коментує свою позицію секретар Обласної асоціації АТО Андрій Фармуга.

Атовці наголошують, що інтерес Семенченка, який немає жодного відношення до Прикарпаття, видається дивним.

“Слова нардепа про силовий сценарій були громом серед ясного неба. Такого в нашій області не дозволимо, тому беремо ситуацію на контроль” пояснив представник обласної асоціації ветеранів АТО Юрій Качак. І дав зрозуміти, що намагання втягнути атовців у бізнесово-політичне протистояння може закінчитися погано, адже це люди, які вміють наводити порядок лише одним способом — силовим.

Нардепу ж Семенченку прикарпатські атовці порадили не перетворюватися на більярдну кулю, яка досить часто вилітає із-за столу і пообіцяли створити робочу групу з представників влади і громади для вивчення питання і його вирішення на благо області. Зокрема, заявили, що пропонуватимуть депутатам переглянути умови сплати екологічних податків підприємством, які наразі йдуть на баланс Львівської області, де зареєстроване “ДТЕК Західенерго”, до складу якого входить “Бурштинська ТЕС”.

Наприкінці 2011 – початку 2012 року режим Януковича організував грандіозний розпродаж державних пакетів акцій підприємств енергетичної галузі. Для участі в конкурсі з приватизації державних пакетів акцій “Західенерго” була подана тільки одна заявка – від ДТЕК Холдінгз Лімітед. В наслідок відсутності конкуренції 45,1% акцій Західенерго були придбані ДТЕКом лише на 100 тис. грн дорожче від стартової ціни.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...