Мед Атлант

Франківські абітурієнти розповіли про ЗНО з історії України, не обійшлося без шпаргалок. ВІДЕОСЮЖЕТ

Сьогодні, 2 червня, в Україні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з історії України. По завершенню тестувань, журналісти “МІСТА” вирішили розпитати абітурієнтів про складність завдань та плани на майбутню освіту.

Відвідали ЗШ № 17, яка увійшла до переліку шести франківських шкіл, в яких сьогодні проходило ЗНО з історії України.

Абітурієнти кажуть, що завдання були нелегкі, але реальні для успішної здачі тестування. Розповіли і про майбутні плани – вибір професії.

Прямуючи до навчального закладу, журналісти помітили клаптик складеного паперу, який лежав просто неподалік входу. У подальшому з’ясувалося, що це шпаргалка з історії України, але чи скористався хтось нею під час ЗНО – невідомо.

Відповідальна за пункт тестування у франківській школі №17 Дарія Новікова (Ред. – директор школи) зауважил: все пройшло спокійно і без ексцесів. Каже, що нікого не виганяли, нікому погано не ставало, а до металодетекторів абітурієнти віднеслися з розумінням. Відповідальна за ЗНО проінформувала, що 40 абітурієнтів не з’явилися. Пояснила, що це великі витрати для держави. А знайдену нами шпаргалку прокоментувала з іронією:

“Молодець хтось, все-таки серйозно готувався. Не знаю чи це можна десь використати. В адуиторії відлагоджена робота. Якщо була б скарга чи заява про те, що хтось порушував, то можуть бути анульовані результати цілої аудиторії . Тому вони одне одного пильнують. Всі мають бути в рівних умовах”.

Допуск абітурієнтів до пункту тестування тривав з 10:15 до 10:50, а завершилося ЗНО о 14:00.

Більше – у відеосюжеті МІСТА:

Додамо, згідно з оперативною інформацією Івано-Франківського РЦОЯО учасники ЗНО з історії України взяли участь у процесі складання іспиту на Прикарпатті на 95,6 %.

Читайте також: Стрільби, метання гранат та медична підготовка: на полігоні неподалік Франківська провели стрілецький день. ВІДЕОСЮЖЕТ

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...