Мед Атлант

Стало відомо, які спеціалісти на Прикарпатті заробляють найбільше та найменше

Середній розмір номінальної заробітної плати працівників Прикарпаття у квітні 2017 року становив 5705 грн.

За розміром номінальної заробітної плати штатних працівників область посіла 11 місце серед регіонів України. Про це МІСТУ повідомили в ГУ статистики області.

Найвищий рівень заробітної плати у квітні 2017 р. спостерігався на підприємствах з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, в добувній промисловості та розробленні кар’єрів, в сфері транспорту, де заробітки працівників перевищили середній показник по області на 45,3% – у 1,8 раза.

Найнижчий розмір заробітної плати зафіксовано у сфері поштової та кур’єрської діяльності, надання інших видів послуг, на виробництві комп’ютерів, електронної та оптичної продукції (не перевищував 68,8% середнього показника по області).

Заробітна плата у квітні, порівняно з березнем зменшилась на 1,3%, а відносно квітня минлого року збільшилась на 45,6%.

Індекс реальної заробітної плати у квітні 2017 р. по відношенню до березня 2017 р. становив 97,7%, до квітня 2016 р. – 130%.

Заборгованість із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств, установ, організацій області на 1 травня2017 р. становила 8,9 млн. грн, що складає 0,8% фонду оплати праці, нарахованого за квітень 2017 р., та 0,4% суми заборгованості по державі.

У структурі загальної суми заборгованості 86% припадає на підприємства, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 12,6% – на економічно активні підприємства, 1,4% – на економічно неактивні.

Основна частина суми боргу із виплати заробітної плати припадає на підприємства промисловості (91,4% від загальної суми заборгованості)та будівельні організації (5,5%).

Нагадаємо, головне управління статистики в області за результатами вибіркового опитування домогосподарств серед осіб віком 12 років та старше підготували результати щодо тютюнокуріння. Відтак, на Прикарпатті, за даними 2016 року, курить 15, 7% населення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...