Мед Атлант

У Франківську команди-переможці програми “Міські Ґранти” розповіли про свої проекти. ФОТО

Сьогодні, 7 червня, відбулась зустріч з командами-переможцями літньої хвилі програми “Міські Ґранти” від платформи “Тепле Місто”.

Під час зустрічі команди-переможці презентували свої проекти, завдяки чому люди змогли побачити, які проекти і як впливатимуть на середовище Івано-Франківська, передає МІСТО.

Організатор одного із проектів-переможців “Фестиваль франківських дворів” Олег Серняк розповів, що його проект полягає в тому, щоб влаштувати згуртування для мешканців 4 будинків різних районів міста та сусідніх до них будинків. Це згуртування направлене на тісніше знайомство жителів будинків та вирішення ними спільних проблем. Також організатори проекту планують перетворити його в щорічний захід з розширенням географії дворів міста.

“Ідея виникла в середовищі голів ОСББ в середовищі неформальних заходів. Виявили, що в самих мешканців будинків виникає бажання спільно проводити час. Ми хочемо згуртувати франківців, покращити взаємовідносини між сусідами, популяризувати активний сімейний відпочинок та дозвіллля в дворах будинків“, – розповів Олег Серняк.

 

 

Як розповіла огранізаторка проекту-переможця “Реставрація старовинних дверей на Шопена,1”, метою її проекту є дати нове життя старовинним дверям, практично показати, що старовинні елементи архітектури можна і треба берегти.

Ще один проект-переможець – це “Соціальний центр для учасників АТО”, який є необхідним продовженням програми психологічної адаптації в межах проекту “Бандерівський схрон”. В центрі передбачається проведення масажів, заняття на кардіотренажерах, майстер-класи для діток, робота з психологом та інше.

Також, гранти виграли проекти “Будівництво універсального спортивного майданчика з синтетичним покриттям у мікрорайоні Пасічна” та “Облаштування майданчика для волейболу та тенісного стола на стадіоні у мікрорайоні Опришівці”.

Нагадаємо, програма “Міські Ґранти” була створена для активізації та посилення ініціатив, громадських організацій і середовищ. Програма на конкурній основі надає організаційне сприяння та фінансову підтримку(ґрант) соціальним проектам та ініціативам, які направлені на розвиток Івано-Франківська. Всі проекти, які перемогли у літній хвилі програми повинні бути реалізовані в місті.

Читайте також: На Позитроні побудують новий спортивний комплекс вартістю понад 3,5 млн грн 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...