Мед Атлант

Через зливи на Івано-Франківщині підтоплено житлові будинки

Через сильні опади і засмічення водопропускних каналів в смт. Делятин Надвірнянського району вчора близько обіду вода вийшла за межі берегів річки.

Це призвело до того, що водою були підтоплені присадибні ділянки з 42 приватними житловими будинками, орієнтовно 5,2 га сільськогосподарських угідь та 34 приватні колодязі, а також частково вода вийшла на проїжджу частину дороги Івано – Франківськ – Яремче по вул. 16 липня.

За інформацією чергового по Івано-Франківській дирекції залізничних перевезень, через підтоплення та замулення залізно-дорожнього полотна на перегоні Надвірна – Делятин (50 км. та 52 км.) з 20.02 год. тимчасово було призупинено рух пасажирського поїзду №605 Львів – Рахів (зі стоянкою на станції м. Надвірна). Однак, вчора ввечері рух по перегону відновлено у повному обсязі, поїзд затримався лише на 55 хвилин.

Вже ввечері 6 червня рівень води самостійно зійшов з автомобільної дороги, а опівночі рятувальники відвели воду від житлових будинків, з 6 підвальних приміщень житлових будинків відкачали близько 300 м/куб. води.

До ліквідації наслідків підтоплення було залучено 39 чол. та 7 одиниць техніки (з них 5 пожежних автоцистерн), інформують в Управлінні з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації.

Сьогодні, 7 червня, заплановано засідання комісії ТЕБ та НС Надвірнянського району по визначенню матеріальних збитків та надання допомоги місцевому населенню.

Читайте також: Двоє прикарпатців за один день обікрали чотири будинки

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...