Мед Атлант

Це не діалог, а політичний піар, — франківський атовець про зустріч Семенченка з громадою Бурштина

4 червня до Бурштина приїхав одіозний народний депутат Семен Семенченко, який намагається “відібрати” Бурштинську ТЕС в українського олігарха Ахметова ніби-то на користь громади.

Сюди ж нардеп публічно запросив і Ахметова, аби той висловив свою позицію щодо гострого питання ТЕС. Проте Ахметов не з’явився. А Семенченко у мережі Фейсбук опублікував фото зустрічі з громадою міста Бурштин та заявив, що його ідею щодо повернення Бурштинської ТЕС у власність держави і громади підтримали представники трудового колективу, депутати міської ради Бурштина і івано-франківські обласної ради, ветерани УПА, активісти ОУН, Руху Яроша, ветерани АТО з Калуша, Штаб Блокади. Також, у коментарях до запису чиновник запевнив людей, що від міста Бурштин на зустріч прийшли більше 300 людей.

Однак жителі Бурштина заперечують слова нардепа, кажуть, що більшість присутніх — це підставні люди. А представник обласної асоціації ветеранів АТО Юрій Качак, який був присутній на цій зустрічі, розповів журналістам МІСТА, що насправді жителів Бурштина було не більше 50 людей, в більшості старших, які були тільки на панахиді і пішли, недослухавши монолог Семена Семенченка. Також, була незначна частина трудового колективу, обласні та міські бійці АТО, близько 15 атовців з Калуша та близько 50 людей, які приїхали з нардепом і не мають жодного відношення до Івано-Франківської області та Бурштинської ТЕС.

“Діалогу в Семенченка з людьми не вийшло, це були просто його політичні монологи. І, справді його ідею підпримали калуські атовці, які раніше себе гарно зарекомендували в нього на блокаді”, — розповідає Юрій Качак.

Атовець каже, що вони не висловлювали під час зустрічі свою позицію, оскільки з обласними та бурштинськими бійцями АТО від початку ситуації нардеп діалогу не вів та не збирався вести. Атовці ж втрутились у справу тільки після заяви нардепа про те, що якщо ТЕС не вдасться забрати юридично, він готовий забрати силою.

Відтак, атовець зазначив, що обласні та франківські атовці хочуть, щоб розмова щодо Бурштинської ТЕС була реальною та ефективною не тільки для області, а й для держави.

Наразі це проблема державного рівня. Ми виступаємо за однозначний діалог з Семенченком, за однозначне підняття цього питання на рівні держави, але ми хочемо, щоб всі дійсно працювали і ми готові допомогати, але щоб це був діалог, а не політичний піар”, — наголосив Качак.

Нагадаємо, на зустрічі з представниками ЗМІ франківські атовці заявили про те, що контролюватимуть гостре питання Бурштинської ТЕС.

Читайте також: Військовий медик, який перебував у зоні АТО, поділився досвідом із франківськими студентами. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...