Мед Атлант

“Бажання мерії придбати локомотиворемонтний завод — політичний піар”, — депутат Волгін

Сьогодні, 9 червня, депутати міськради на позачерговій сесії віришили поборотися за купівлю локомотиворемонтного заводу. Єдиним, хто утримався, був депутат міськради Андріан Волгін. Свою позицію він пояснив небажанням брати участь у політичній грі, яку затіяли окремі міські обранці.

“В нас мало не на кожній сесії ліквідовуються підприємства, бо вони мають борги, а тут місто раптом вирішило викупити завод з мільйонною заборгованістю, на модернізацію якого потрібно вдесятки разів більше” — каже Волгін.

В банкрутстві заводу Волгін звинувачує його колишнього керівника Ярослава Леніва і припускає, що той міг домовитися з депутатами, аби взяти реванш: “При Леніву почався зенепад підприємства. Лише в 2016 році скоротили близько 230 працівників, попеляли частину заводу”.

Інша версія депутата: ласий шматок землі в центральній частині міста, за яким полюють в міськраді.

“Може варто побудувати довгожданний міст на Пасічну, а не купувати збиткові підприємства”, — висловлює свою зневіру в успішному піднятті підприємства Волгін.

Скептичну позицію висловив і очільник КП «Муніципальна дорожня компанія» Віталій Бурко. Він заявив, що держава не дасть виграти міській раді ці торги: “Ціну піднімуть до 100-200 мільйонів і за які гроші місто буде купувати цей завод, якщо річний бюджет Івано-Франківська — 700 мільйонів… На все про все…”.

Загалом за шанс міста викупити ПрАТ “Локомотиворемонтний завод” у держави сьогодні проголосувало 24 міські обранці: 13 голосів віддали лепутати від “Свободи” й по кілька від інших партій.

Кабмін затвердив умови продажу ПрАТ “Локомотиворемонтний завод” на початку травня. Акції  заводу продадуть за принципом аукціону з початковою ціною 33,92 млн грн при його номінальної вартості 19,46 млн грн. Переможця торгів оголосять 16 липня.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...