Мед Атлант

Кабмін затвердив схему госпітальних округів на Івано-Франківщині

​Кабінет міністрів України видав розпорядження про затвердження переліку і складу госпітальних округів Івано-Франківської області. Їх на Прикарпатті буде таки п’ять, в тому числі гірські Надвірнянський та Косівський, довкола яких тривалий час велись дискусії.

Відповідне розпорядження підписав прем’єр-міністр Володимир Гройсман та в. о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

Нещодавно, заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк відвідав нашу місцевість, разом з депутатами   проїхали за маршрутом Івано-Франківськ – Косів – Білоберізька ОТГ – Верховина – Яремче – Надвірна та намагались з’ясувати, чи враховується специфіка впровадження реформи на місцях. Була проведена зустріч з керівником Надвірнянської ЦРЛ, де заступнику міністра показали можливості цієї лікарні як бази для окремого госпітального округу.

В результаті, у МОЗ таки визнали, що при формуванні на Прикарпатті лише трьох госпітальних округів не буде дотримана їх основна умова – правило “золотої години”, а в Надвірній та Косові є необхідна матеріальна база як для центрів округів.

Відтак, в Івано-Франківській області будуть створені госпітальні округи з центрами в Івано-Франківську, Калуші, Коломиї, Надвірній та Косові. Надвірнянський госпітальний округ включатиме Надвірнянський, Богородчанський район, Яремче та Старобогородчанську ОТГ. Косівський, Верховинський райони та Білоберізьку ОТГ об’єднають у Косівський госпітальний округ.

Читайте також: Пенсійна реформа ліквідує “зрівнялівку”, – Володимир Гройсман 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...