Мед Атлант

Якою може бути ціна втраченої банківської картки

Заволодівши чужим гаманцем, зловмисник вирішив обібрати свою жертву по-повній. Змінивши персональні дані, які були прив’язані до банківської картки франківки, що знаходилася в втраченому гаманці, зловмисник оформив на ім’я жінки кредит.

Заяву про втрату гаманця жінка написала правоохоронцям ще минулого року. Проте особливих надій на повернення готівки і карток, що були в гаманці, не плекала.

Для того, щоб обібрати свою жертву, зловмиснику не довелося особливо прикладати зусиль, адже в гаманці жінки знаходився і пін-код до її платіжної картки. Оскільки жінка пізно звернулася до банку з вимогою заблокувати втрачену картку, зловмиснику пощастило ще раз: адже за допомогою інтернет-банкінгу він оформив миттєву розстрочку під проценти.

Щастило злодію недовго, адже працівникам безпеки Приватбанку вдалося зафіксувати факт крадіжки коштів з втраченої картки жінки. Фото зловмисника передали слідчому, який спільно з працівниками кіберполіції зумів ідентифікувати особу, знайти злодія й затримати його.

28-річний житель Івано-Франківська у скоєному зізнався і розкаявся. На даний час йому оголошено підозру.

Правоохоронці вкотре нагадують: не зберігайте пін-код в одному місці з банківською карткою. При втраті картки одразу повідомляйте це на гарячу лінію банку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...