Мед Атлант

Перший день безвізу: сотні українців вільно перетинають кордон з країнами ЄС

Сьогодні, 11 червня, набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони.

Український журналіст Віталій Глагола одним із перших українців вирушив до Європи вночі, 11 червня, коли запрацював безвізовий режим України з країнами ЄС. Про це він повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук, інформує МІСТО.

“00:03 за київським часом. І ось він. Один із перших українців, які переїхали кордон по безвізу! Ну, ви зрозуміли – це я. Насправді, навіть відбитки не перевірено. Із документів перевірили тільки паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт на авто і страховку. Ще запитали куди їду, а я кажу: в Угорщину на каву. І все, мене без інших документів впустили. Це однозначно #перемога”, – йдеться у повдіомленні.

Також перетнули кордон кореспонденти ВВС Україна.

“Все пройшло навіть краще, ніж ми сподівалися. Нас нічого не розпитували і додаткових документів не просилиЧерга автомобілів на пункті пропуску, як і зазвичай, велика, а от на пішому переході, де ми збираємося переходити, майже порожньо…Окрім білбордів з рекламою про безвіз майже нічого не нагадує. Безвізовий режим у різних країнах ЄС запрацював рівно опівночі на місцевим часом. Із Польщею це сталось о першій годині за Києвом”, – пишуть журналісти В’ячеслав Шрамович та Віталій Червоненко.

Зі слів журналістів, тих, хто з біометричним паспортом, на кордоні питають, чи бували раніше у Польщі, скільки грошей мають при собі, куди і на скільки їдуть, та чомусь просять показати внутрішній паспорт.

Наявність бронювання готелю чи страховки польських прикордонників не цікавить. Митний та паспортний контроль займають не більше п’яти хвилин.

Читайте також: З’явилися нові особливості щодо безвізу для України 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...