Мед Атлант

У Коломиї триває конфлікт між релігійними конфесіями. ФОТО

Вже понад тиждень в Коломиї триває конфлікт біля церкви. Громада міста та священики намагаються переконати парафіян Благовіщення Діви Марії вийти з-під Московського патріархату. 

Не так давно на сесії міської ради Коломиї порушили питання щодо збереження історичної цінності храму, на що міський голова заявив, що Московському патріархату у Коломиї допомагати ніхто не буде. Тоді, спільно з депутати дійшли думки, що парафіяни Храму мають добровільно вийти з-під впорядкування Московського патріархату.

В п’ятницю, попри погрози з боку священиків УГКЦ, духовенство та парафіяни храму звершили Божественну літургію, під час якої молилися за мир та взаєморозуміння. В той же день Коломиї відбулось засідання так званої «контактної групи», яка  працює над вирішенням проблеми, що склалася навколо Благовіщенського храму.

Під час обговорення представник облдержадміністрації наголосив, що храм Благовіщення Пресвятої Богородиці є державною власністю, а відтак органи місцевого самоврядування не можуть визначати його правове становище.

«Але заключення осіб, компетентних у цій справі представників УГКЦ не цікавило. Робота ж самої «контактної групи» за своєю суттю є обговоренням, яке не може створити ніяких юридичних наслідків. Крім того, громада Української Православної Церкви користується Благовіщенським храмом на законних підставах. Тоді як представники УГКЦ, які заявляють про право на культову споруду, не надали жодних документів, які б засвідчували його. Попри погрози, які періодично лунають в сторону православних вірян Коломиї та окремих священнослужителів, громада Свято-Благовіщенського храму налаштована вирішувати проблему, яка склалася на сьогодні, виключно у правовому полі», —  повідомляють у прес-службі Української православної церкви Івано-Франківської єпархії.

Нагадаємо, що впродовж тижня віряни храму, які роками приходили сюди на молитву, були змушені молилися під стінами церкви. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...