Мед Атлант

Дату відкриття не назвали, але проінспектували: у Франківську перевірили стадіон, на який Президент заклав капсулу. ВІДЕО

Сьогодні, 12 червня, в Івано-Франківську проінспектували етап будівництва стадіону “Хет-Трик Арена”.

Стадіон на 90% готовий, проте дату відкриття ніхто не називає. Кажуть, уже обіцяли і не встигли, тому зараз хочуть завершити роботи на 100% і оголосити день урочистого відкриття, інформує МІСТО.
“Сьогодні ми не будемо називати дату відкриття. На жаль, ми вже декілька разів пробували називати. Ми маємо зробити не тільки стадіон, але і благоустрій завершити. Цей стадіон має стати взірцем, щоб росла планка для інших споруд, які відкриватимуться”, – зауважив Олег Гончарук, голова Івано-Франківської ОДА.

“Хет-Трик Арена” розміщений біля стадіону “Рух”, з боку вулиці Дорошенка. Майбутній стадіон буде на балансі УЄФА. Він зі штучним покриттям. Проект реалізує УЄФА.

Франківський стадіон має бути стандартним – 105 на 68 м, зі штучним покриттям, місткістю до 1000 посадочних місць, з адмінспорудою, освітленням і парковкою. Призначення – для дитячо-юнацького та аматорського футболу.

“Будуть, в першу чергу, займатися діти спеціалізованих шкіл Івано-Франківська та області. Федерація футболу України, Обласна федерація футболу, Івано-Франківська ОДА, Івано-Франківська обласна рада та Івано-Франківська міська рада підписали Меморандум про спорудження цього об`єкту. Тому цим дітям буде виділено час. Наголошую, безкоштовно вони займатимуться”, – пояснив Тарас Клим, голова Івано-Франківської федерації футболу

Представник департаменту будівництва Василь Сенів каже, що потрібно ще 2 млн грн з міського бюджету і пояснив для чого:

“Нам залишилося виконати благоустрійні та певні частини оздоблювальних робіт по об;єкту. Для цього потрібно місяць часу, це мінімум. Також, якщо будуть сприятливі погодні умови. В даний момент залишається проблемою фінансування – потрібно ще 2 млн грн. При виконанні цих умов у вказаний термін об;єкт буде готовий для представлення для відповідної комісії, щоб прийняти його в експлуатацію”.

Загалом УЄФА виділила 8, 5 млн грн, з міського та обласного бюджету – майже 5 млн грн. Також долучилися меценати та депутати.
Нагадаємо, 21 жовтня 2015 року Президент України, перебуваючи з робочою поїздкою на Прикарпатті, в Івано-Франківську, на міському стадіоні “Рух”, узяв участь у закладанні капсули під будівництво сучасного стадіону за кошти УЄФА, а також з міського бюджету.

Пропонуємо переглянути відеосюжет МІСТА з інспекції будівництва стадіону:

Читайте також: Комунальники відповіли, хто відповідатиме за будинки, які сипляться на голови франківців

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...