Мед Атлант

Школярі з Прикарпаття збирають кошти на реалізацію проекту для обдарованої молоді. ВІДЕО

Директор Більшівцівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Галицького району на сайті для підтримки освітніх проектів опублікувала ідею школярів “Sacrum для обдарованої молоді”, на яку сподівається зібрати кошти та разом з учнями втілити її в реальність.

Суть запропонованого проекту директора Наталії Самочко полягає у тому, що 12 художників з Прикарпаття  впродовж десяти днів працюватимуть з 12 творчими  учнями Більшівцівської школи, які мріють розвивати свої вміння. Інші учні, представники громадськості та батьки, які бажають взяти участь, зможуть теж долучатися до тренінгів і майстер-класів, передає МІСТО.

Наталія Самочко каже, що оскільки учні школи є також організаторами заходу, то вони відчуватимуть безпосередню відповідальність за проведення пленеру на належному рівні. Це надасть можливість відчути себе юними активними громадянами, зробити перші роки  в напрямку розвитку громади.

Митці, які готові працювати з юними обдаруваннями, – це художник-графік Артур Кльован та художники-живописці Орест Кузів, Володимир Яковчук, Микола Кочержук, Оксана Парцей, Олег Мельник, Анатолій Жук, Назар Семотюк, Володимир Сендюк, Ірина Клецюк, Анатолій Мельник, Славко Хаценко.  

Директор з учнями планують, що участь у цьому мистецькому заході візьмуть також батьки і педагоги Більшівцівської школи та її філій, представники громадськості.

Результатом проекту буде оформлення міні-картинної галереї у приміщенні школи, адже всі кращі роботи пленеру залишаються його організаторам. Пленер дасть змогу популяризувати творчу активність обдарованої молоді Прикарпаття.

Бюджет проекту становить 55360 грн. Проживання та харчування оплачуватиме місцевий бюджет,  – це майже половина коштів.

Підтримати ідею Більшівцівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів можна за посиланням: https://gofunded.org/campaigns/sacrum/

Читайте також: У Франківську відкрили муніципальний прокат велосипедів. ФОТО 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...