Мед Атлант

Ховався і мовчав: як туркмену, підозрюваному у вбивстві болгарки, обирали запобіжний захід. ВІДЕО

В Івано-Франківському суді обрали запобіжний захід Ельдару Астанову з Туркменістану, якого підозрюють у вбивстві студентки Івано-Франківського медичного університету Дішлі Елі Зії.

У суді 29-річний підсудний не хотів говорити через присутність журналістів, при цьому ховаючи обличчя. З цього приводу сторона захисту подала клопотання, але суд його не задовільнив. Відтак, прокурор зачитав обвинувачення, а сторона захисту намагалася спростувати все, мовляв, не вбивав, а лише заховав.

Досудовим слідством підозрюється туркмен у вчинені злочину передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (убивство).

Відтак, суддя задовольнила клопотання прокурора: застосувати запобіжний захід для підозрюваного Ельдара Астанова у вигляді тримання під вартою на 60 днів. Додамо, що сторона захисту просила запобіжний захист у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Оскільки злочин, у вчинені якого підозрюють вказану особу, носить насильницький характер, то альтернативний запобіжний захід у вигляді грошової застави йому не визначався.

Як розшукували студентку-іноземку, як затримали туркмена та що кажуть у поліції – читайте та дивіться за посиланням.

МІСТО пропонує переглянути відео з судової зали:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...