Мед Атлант

На Прикарпатті пройшла програма для учнів сільських шкіл. ФОТО

Завершився третій рік програми для сільської молоді “Майстерня сільських ініціатив”, яка за допомогою методів неформальної освіти прагне створити сприятливі умови для життєвого самовизначення сільської молоді і підтримує їхні ініціативи.

Програма працює в трьох областях і об’єднує Центральну, Східну та Західну Україну (Черкаська, Донецька та Івано-Франківська області), з учнями 8 – 11 класів.

9 червня у Косівському районному будинку дитячої творчості старшокласники представили публіці ініціативи, над якими працювали впродовж цього року. У процесі роботи над ініціативами школярів підтримували ментори – випускники програми минулих років, досвідчені тренери з організації “Інша Освіта”, а також координаторки програми.  Сьогодні програма має мережу випускників з 180 учнів з понад 50 сіл Івано-Франківської, Черкаської, Донецької, Дніпропетровської областей України. Набір учасників “Майстерні сільських ініціатив” на 2017 – 2018 рік розпочнеться восени 2017 року.

9 червня в Косівській районній бібліотеці зі школярами зустрівся письменник Тарас Прохасько. Розмовляли про те, як знайти себе, як бути сміливим робити те, що насправді хочеш і як почуватися щасливим.

Координатор програми в Івано-Франківській області Іванна Чупак розповідає:

“Через “Майстерню сільських ініціатив” я вкотре зробила для себе відкриття, що молодь у сільській місцевості має величезний потенціал для розвитку своїх маленьких громад. Усі наші учасниці та учасники несуть в собі велику кількість креативних і незвичних ідей, але для їх втілення, реалізації і життя потребують тільки невеликого поштовху, мотивації ззовні, інструментів і знань у сфері комунікації та проектного менеджменту. Саме такі інструменти, перший імпульс і поштовх надає їм програма. Після перших кроків у реалізації ними власних проектів я бачу перед собою вже зовсім інших молодих людей: впевнених в собі, зосереджених на справі і переконаних, що село – це теж простір для їх самореалізації. Тому не треба далеко втікати від власної домівки, щоб досягти поставленої мети”.

Читайте також: Онкохвора дівчина з Франківська потребує допомоги 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...