Мед Атлант

В суді обирають міру запобіжного заходу туркмену, якого підозрюють у вбивстві

Сьогодні, 14 червня, в Івано-Франківському суді обирали запобіжний захід туркмену, якого підозрюють у вбивстві студентки Івано-Франківського медичного університету.

Справу розглядає суддя Олена Татарінова. На початку засідання підсудний – Ельдар Астанов, 1989 року народження – заявив, що не буде нічого говорити, якщо залу не покине преса. Відповідно сторона захисту подала клопотання про те, щоб представники ЗМІ не знімали судовий процес. Сам підозрюваний заходив у судову залу, натягнувши на обличчя футболку.

Адвокат Ельдара АстановаТетяна Булін-Соколова, додала, що обвинувачений хоче дати покази, а преса заважає це зробити. У свою чергу прокурор Сергій Боровик заперечив у поданні клопотання. Каже, підозрюваний вчинив особливо важкий злочин. Ельдару загрожує від 7 до 15 років ув’язнення, тому обвинувачення вимагає запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Суд відмовив у клопотанні сторони захисту.

Під час засідання прокурор зазначив, що хлопець переховував тіло від слідства.

“1 червня з метою скриття злочина відвіз тіло у валізі на Рогатинщину і скинув в озеро”, — додає прокурор.

За його словами, Астанов не може бути на волі, адже це навіть загроза для свідків. Прокурор також вимагає обрати для підсудного суворий запобіжний захід.

Адвокат заперечує, каже, що запобіжний захід обирається через ризики і чітку вину. Захист переконаний, що цього немає.

“Підсудний погодився на слідчий експеримент”, —  каже захисник.

Пояснює, що Ельдар готовий у квартирі показати все, що відбулося у ніч з 31 травня на 1 червня.

“Він не наносив черепно-мозкову травму вбитій. Ельдар був успішний студент, староста групи. Хлопець зізнається, що був конфлікт з вбитою”, – каже Тетяна Булін-Соколова.

Сторона захисту розповідає, що потерпіла була в стані наркотичного сп’яніння, що намагалася вилізти через вікно і при цьому падала. Підозрюваний поклав її на ліжко, а зранку виявив мертвою. Ельдар намагався зробити штучне дихання дівчині і в результаті цього у болгарки зламані ребра. Адвокат каже, що так буває. Потім тіло і речі вивіз і сховав, але не вбивав. Тетяна Булін-Соколова просить, щоб хлопець був вдома з електронним браслетом і здав всі документи, щоб не покинути країну.

Суд надав слово підозрюваному, але він відмовився і сказав: “Лише без відеокамер”.

У судових дебатах прокурор вимагає 60 діб арешту для підозрюваного, а адвокат просить домашній арешт і електронний браслет.

Відтак, суддя задовольнила клопотання прокурора: застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів.

Відеосюжет з суду:

Нагадаємо, 24-річну Дішлі Елю Зію знайомі і родичі розшукували з 31 травня, офіційно в розшук дівчина подана 5 червня. Майже тиждень правоохоронці шукали її всюди: опитували свідків знайомих і сусідів. На жаль, в цей час дівчина була вже мертвою. Вчора її тіло опізнали рідні.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...