Мед Атлант

Будемо апелювати. Ельдару можна обрати інший запобіжний захід, – адвокат туркмена, якого підозрюють у вбивстві

Вчора, 14 червня, в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід Ельдару Астанову з Туркменістану, якого підозрюють у вбивстві своєї дівчини студентки Івано-Франківського медичного університету Дішлі Елі Зії.

Суд ухвалив застосувати запобіжний захід до підозрюваного Ельдара Астанова у вигляді тримання під вартою на 60 днів. До слова, сторона захисту просила запобіжний захист у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета.

Також у суді адвокат туркмена Тетяна Булін-Соколова, наголошувала, що студент добре вчиться, є старостою групи.

“Що стосується його характеристики як особи, то він добре навчається. Ельдар є студентом медакадемії 4 курсу. Також він є старостою групи, добре вчиться і здав усі екзамени. У нього укладений контракт з власником квартири на 5 років, в якій він проживає. Тобто, він має постійне місце проживання. Крім того, усі студенти забезпечені гуртожитком. Це я кажу, якщо йому буде відмовлено у проживанні в тій квартирі”, зазначила сторона захисту.

На відео слова адвоката з 10 хв. 40 сек. (МІСТО пропонує переглянути відео з судової зали):

З приводу успішності студента, журналісти МІСТА звернулися до Івано-Франківського національного медичного університету. У прес-службі повідомили, що Ельдар Астанов справді староста групи. У групі навчається 8 осіб. Середній бал у підозрюваного – 3.95. Додали, що в ІФНМУ навчається 11 студентів-туркменів. Кажуть, студент особливих здібностей не мав, але вчився добре. Щоправда, дві догани за період навчання Ельдар отримав на третьому і цьогоріч на четвертому курсі. У першому випадку догана за невчасно завершений семестр, у другому за пропуски. Туркмен пропустив 30 навчальних годин.

Декан факультету підготовки іноземних громадян ІФНМУ Дмитро Соломчак каже, що Еля Зія та Ельдар завжди приходили на навчання, тримаючись за руки. Зізнається, що спостерігали з вікна і раділи за їх почуття.

“Агресії не помічали за студентом. Він був стурбований, коли дівчина зникла. Було видно переживання”,  зауважив Дмитро Соломчак.

Після ухвали суду про запобіжний захід, сторона захисту підозрюваного у вбивстві заявила, що будуть подавати апеляцію. Адвокат Тетяна Булін-Соколова переконана, що запобіжний захід повинен бути більш м`яким.

“Так, ми будемо апелювати. Подамо апеляційну скаргу на ухвалу міського суду. Вважаю, що є всі підстави апеляції змінити рішення Івано-Франківського міського суду і обрати йому інший, більш м`який запобіжний захід”, сказала журналістам Тетяна Булін-Соколова.

ДОВІДКОВО: Як розшукували студентку-іноземку, як затримали туркмена та що кажуть у поліції – читайте та дивіться за посиланням.

Читайте також: З’явилося відео, де батько з сином побили франківця та нанесли удар патрульній

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...