Мед Атлант

Кількість ошуканих шахраями прикарпатців зростає

Щодоби до поліції надходять повідомлення про шахрайські дії щододовірливих людей. Зловмисники використовують різні схемивидурювання в них грошей. Правоохоронці вкотре закликаютьгромадян бути обережними та не довіряти шахраям.

Про це повідомили МІСТУ у прес-службі ГУНП в Івано-Франківській області.

Чотирнадцятого червня до чергової частини Калуського відділуполіції звернулася ошукана 46-річна жителька району. Як було встановленоправоохоронцями, напередодні на її мобільний телефон зателефонувавчоловік, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкуванняз потерпілою зловмисник увійшов до неї в довіру і шахрайським шляхом дізнався код її кредитної карти, з якої зняв майже шість з половиною тисячгривень.

Цього ж дня повідомлення про шахрайські дії надійшло й до Рожнятівськоговідділення поліції. Як стало відомо, пізно ввечері на домашній телефон 75–річної пенсіонерки зателефонував чоловік, який назвався її внуком. Схвильованим голосом повідомив про те, що скоїв злочин і перебуває в поліції. Для того, щоб уникнути проблем, «онук» попросив передати йогознайомому гроші в сумі 1500 доларів США. Приблизно через годину чоловікпенсіонерки передав вказану суму невідомому, котрий під’їхав на автомобілі.

За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознакамизлочинів, передбачених ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Будемо апелювати. Ельдару можна обрати інший запобіжний захід, – адвокат туркмена, якого підозрюють у вбивстві 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...