Мед Атлант

Прикарпатські медики здійснили прощу до Зарваниці

Днями відбулася V Всеукраїнська професійна проща медичних працівників до Зарваниці. Кілька сотень лікарів, медичних сестер, фельдшерів, керівників медичних закладів.

Традиційно медики приїжджають у Зарваницю напередодні професійного свята, яке відзначається у третю неділю червня, пише МІСТО з посиланням на прес-службу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Сьогодні складаємо подяку Господу Богу за служіння з серця, – зазначив владика, єпископ-помічник Теодор. – Служіння, яке дозволяє пацієнту встати на ноги тілесно і духовно. Сьогодні молитва скерована до Господа через посередництво Пресвятої Богородиці за всіх працівників – лікарів, медсестер, санітарок, студентів медичних закладів. Щоб Господь давав вам здоров`я, щоб у тих ситуаціях, коли ви, як медики скажете: «Я є тут безсилий», –  Господь давав силу. Ця молитва є за ваші сім`ї та родини, коли ви їх покидаєте, бо йдете на чергування чи операцію, за всіх ваших хворих, щоб вони ніколи не виходили з лікарні сумні або розчаровані. Кожного пацієнта обдаровуйте своїм служінням у любові”.

Після освячення води прочани молилися за душі усопших та невинно вбитих медичних працівників, пройшли Хресною дорогою. Відтак приклалися до чудотворної ікони Зарваницької Матері Божої. Проща завершилася Молебнем до Пресвятої Богородиці.

Читайте також: “Вільні духом”. У Франківську презентували книжку про тверезість і розповіли про загрози алкоголізму 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...