Мед Атлант

Івано-Франківська область незабаром може отримати Схему планування території

Сьогодні, 22 червня, в Івано-Франківську під час засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку промисловості, будівництва, архітектури, дорожнього та житлово-комунального господарства обговорили питання про затвердження Схеми планування території Івано-Франківської області.

Розробка Схеми планування території Івано-Франківської області розпочалась у 2009 році, однак на неї фактично не виділяли коштів, тому розробку призупинили, передає МІСТО.

Начальник відділу планування території та координації проектної діяльності управління містобудування та архітектури департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Ігор Шевчук розповів, що з обласного бюджету на виготовлення схеми планують виділити 1 мільйон 660,7 тисяч гривень. У ній будуть показані розміщення нових виробничих та обслуговуючих підприємств, розвиток рекреаційно-оздоровчого та туристичного потенціалів, використання ресурсного потенціалу області.

Після затвердження сесією Схема стане базовим інформаційним ресурсом системи містобудівного кадастру області і буде дійсною до 2036 року.

“Всі матеріали відкриті. Документацію подадуть для оприлюднення на сайт ІФ ОДА одразу після затвердження”, – кажуть експерти.

Заступник голови Івано-Франківської обласної ради Василь Гладій зауважив, що варто ознайомити зі Схемою керівництво районів області.

Відтак, комісія вирішила, що питання буде винесено на сесію, на яку запросять керівництво районів, щоб вони брали участь в обговоренні та голосуванні.

Читайте також: Прикарпатці можуть дослідити свій родовід онлайн 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...