Мед Атлант

Суд залишив під вартою туркмена, якого підозрюють у вбивстві своєї дівчини

Сьогодні, 22 червня, у суді розглянули апеляцію адвоката Тетяни Булін-Соколової , яка пропонувала змінити Ельдару Астанову запобіжний захід.

Раніше, суд виніс вирок — тримання під вартою 60 діб, однак адвокат каже, що немає підстав тримати Ельдара до суду за гратами, тому пропонувала змінити запобіжний захід на домашній арешт з носінням браслету.

“Ми звертали увагу на те, що жодного доказу в обґрунтованості підозри немає.  Немає доказів, що він наніс удари, від яких дівчина померла. Є свідки, які бачили, що вона в той день була у стані наркотичного сп’яніння. Але жодних обґрунтованих доказів, що він наніс їй удар немає”, — сказала адвокат.

Тетяна Булін-Соколова також додає, що Ельдар має здавати сесію зараз і вважає, що йому можна обрати менш суворий запобіжний захід

У свою чергу, прокурор Боровий сказав, що при розтині видно, що в неї були численні травми від яких вона загинула, відповідно те, що каже сторона захисту, що вона впала сама і від цього померла — абсурдно.

Суддя питає, чим доведена обґрунтовність підозри? На що прокурор відповів: є покази свідків, що тіло в тому місці, де вони вказали і туркмен Ельдар Астанов давав вказівку, куди ці речі заховати.

На захист, адвокат відповіла,  що до справи не додали остаточний висновок експерта,  є лише попередній, а слідчий і прокурор не є експертом.

“Це все перекручення, доказів немає”, — каже захисниця Ельдара Туркмена.

Після короткої наради, суд все-таки залишив без змін попереднє рішення та додав, що воно вже не підлягає оскарженню.

Зазначимо, що максимальний термін покарання для Ельдара Астанова — 15 років за ґратами.

До теми: Ховався і мовчав: як туркмену, підозрюваному у вбивстві болгарки, обирали запобіжний захід. ВІДЕО

Вбив, заховав у валізу і вивіз у глухе село: подробиці вбивства студентки з Болгарії

Туркмена, якого підозрюють у вбивстві дівчини з Болгарії, поліцейські затримали і допитують. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...