Мед Атлант

У Франківську в психоневрологічній лікарні відкрили ще одне паліативне відділення. ФОТО

Вчора, 22 червня, в обласній психоневрологічній лікарні №3 відкрили вже друге паліативне/хоспісне відділення для осіб, які страждають на деменцію.

У закладі вже функціонує таке відділення майже чотири роки. Та, враховуючи попит і потребу, які є на даний час, було вирішено його розширити, відкрити ще 15 ліжок для даної категорії пацієнтів, пише МІСТО з посиланням на Департамент Охорони Здоров’я.

Як  стверджують медики, для осіб, які страждають на деменцію, характерними є розлади пам’яті та інших навичок мислення. Виникаючі порушення зачіпають абсолютно всі сфери розумової діяльності. Тому вони сприяють порушенню соціальної поведінки.

Реконструкцію приміщень для паліативного відділення, яка тривала майже 8 місяців, проведено за рахунок благодійних внесків та гуманітарної допомоги (620 тисяч гривень).  Облаштовано його завдяки організації ADAJ з Франції, яка вже 17 років допомагає закладу, в фінансування ж самого соціального супроводу залучаються благодійні внески.

Медичні фахівці відділення стажувались в психоневрологічному шпиталі ім. св. Ядвіги (м. Ополе, Польща) і сам принцип організації  та надання допомоги також запозичені у польських колег, з якими заклад активно співпрацює вже понад 9 років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...