Мед Атлант

Впливовий водій у суді вину не визнає щодо порушень і хоче, щоб франківського патрульного покарали. ВІДЕО

В Івано-Франківському міському суді, 21 червня, продовжили розгляд справи щодо вчинення адміністративних правопорушень водієм на одній із вулиць міст. Останній вину заперечує. Більше того, водій звернувся до прокуратури і хоче, щоб франківського патрульного притягнули до кримінальної відповідальності, бо при затриманні постраждав.

МІСТО писало, що патрульні Івано-Франківська 15 квітня зупинили за порушення правил дорожнього руху водія, який згодом тікав без документів, поспішаючи на автомийку. При затриманні водій впав та пошкодив обличчя. Звинувачує у цьому патрульного.

Зараз триває судовий процес. На ньому розглядаються адміністративні правопорушення вчинені водієм-підприємцем Ігорем Івасишиним. Сам водій вину заперечує по всіх протоколах. На нього складено адмінматеріали за ст. 122-2, 173 та 185 КУпАП. На судове засідання уже вкотре на підтримку патрульного прийшли громадські активісти з різних організацій. Кажуть, перевіряють з громадської сторони, щоб справу розглянули прозоро.

З чого все розпочалося тоді, 15 квітня, а також відео з реєстраторів та камер спостереження – читайте і дивіться за посиланнямДодамо, що уже наступного дня, 16 квітня, водій написав скаргу. Вона подана лише на одного інспектора  – Владислава Гарбара. У ній йдеться про те, що патрульний вибив три зуби водієві. А ще за декілька днів стало відомо, що водій написав заяву в прокуратуру. Де вказує на те, що інспектор при затриманні заподіяв йому тілесні ушкодження навмисно – спеціально поставив ногу, аби він упав. Уже про вибиті зуби не згадується. Відтак, якщо протоколи суд скасує, то патрульному загрожує кримінальна відповідальність згідно статті 365 ККУ “Перевищення влади або службових повноважень”.

На минулому засіданні Ігор Івасишин розповів власну версію інциденту. Також у суді заслухали напарника Владислава Гарбара – Ростислава Базалицького. Патрульний пояснював, що водій неодноразово порушував. Опісля в суді переглянули частину відео з реєстраторів поліціянтів.

На цьому засіданні, 21 червня, свідчив Владислав Гарбар – інспектор, на якого водій написав скаргу. Каже, багато разів робили зауваження водію. Останній не реагував на них.

“Після того, як водій виразився нецензурною лайкою, я підійшов до водія і повідомив, що на нього буде складено протокол за Ст. 173 КУпАП. Так як неможливо було скласти протокол на місці, згідно Ст. 259 КУпАП водія було затримано. Я повідомив водія, аби той присів у наш службовий автомобіль, щоб проїхати у міськвідділ. Водій ніяк не відреагував, чинив пасивний опір. Після того, як я взяв водія за кисть правої руки, щоб відвести до службового авто, він вирвав руку. Після цього було здійснено загін руки, тоді він також вирвався. Враховуючи, що на місці був вузький прохід, водій впав. Я також впав, намагаючись притримати його”, – розповідає патрульний, акцентуючи увагу на тому, чому у водія пошкоджене обличчя.

У суді адвокат та водій задавали питання патрульному. Пізніше адвокат – Ігор Тинів, запевнив, що всі три протоколи складені різними інспекторами. Запропонував провести навіть експертизу. Суддя Наталія Деркач пояснила, що це затягнеться на невизначений період часу. Тому суддя вирішила засідання перенести, а стосовно протоколів звернутися до Управління патрульної поліції в м. Івано-Франківську. Наступне судове засідання відбудеться 10 липня, час – 13:30.

Після засідання журналісти МІСТА звернулися за коментарем до пана Івасишина, аби з`ясувати деякі обставини події. Той довго намагався уникнути розмови разом з адвокатом. Зрештою, зупинилися, щоб поспілкуватися. Вину свою водій заперечує. Каже, патрульний має відповісти згідно закону. Правда, ще не знає згідно якого.

Адвокат переконаний, що інспектора уже мали б відсторонити від роботи. Сам ж водій повідомляє, що лікувався два тижні у лікарні, що на вул. Мазепи. Ходив у медзаклад через день. Чому відмовився від медичної допомоги тоді, 15 квітня, відповів: “Я не довіряю поліцейським”. Хоча цим мали б займатися медики. Ми поцікавилися, чому ж написав у скарзі у відділ моніторингу УПП в м. Івано-Франківську, що йому вибили три зуби, а уже в заяві в прокуратуру про це не заявив. Івасишин чітко не зміг відповісти. А потім відрізав, що не вважав за потрібне. Що цікаво, каже, у прокуратуру писав заяву за тиждень після конфлікту, а до того часу був у батьків – не в Івано-Франківську. Тим не менше стверджував, що до лікарні на вул. Мазепи ходив через день протягом двох тижнів. Заявляв, що і на наше інтернет-видання напише скаргу, якщо подаватимемо “не ту інформацію”. Вкінці звернувся до оператора і сказав, аби той видалив відео.

До слова, інспектори винесли і постанову на водія за ст. 122 ч. 2 КУпАП. Суд відбувся по ній також 21 червня. Того дня суддя Островський скасував винесену постанову. Патрульні кажуть, що подаватимуть апеляційну скаргу.

Читайте також: У Франківську патрульний оголив пістолет, щоб зупинити п’яного водія, який їздив по дамбі і тікав від поліції. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...