Мед Атлант

Чим зайняти дитину влітку: ідеї заміського відпочинку

Що може бути краще за літню подорож! Вирватися з галасливого і жаркого міста – найкраще рішення для родини. Але куди вирушити і чим зайнятися? Сайт Сьогодні дає кілька підказок.

Вікенд з наметом

Щоб провести вихідні на природі, ночуючи в наметі, не обов’язково їхати до іншого кінця країни. Ви можете чудово провести час неподалік від міста – на узліссі або біля водойми. Не забудьте взяти з собою інвентар для активного відпочинку – м’яч, бадмінтон, фрізбі тощо.

Зелений туризм

Зелений туризм – це відпочинок в приватних господарствах у сільській місцевості. Цікаве, а головне – недороге рішення для тих, у кого немає родичів в селі. За відносно невелику плату ви можете орендувати будиночок або кімнату де-небудь в мальовничому куточку. Якщо ваша дитина росла виключно в місті, на неї чекає чимало корисних відкриттів. Наприклад, вона дізнається, що молоко з’являється на світ не в магазині. Можливість харчуватися екологічно чистими домашніми продуктами – ще один безперечний плюс такого відпочинку.

Турпохід

Ви ходили в походи з рюкзаками? Якщо ваша дитина вже достатньо доросла для подібного виду активного відпочинку, чому б не поїхати в похід всією родиною! Виберіть нескладний маршрут, запасіться всім необхідним – і вперед. Для першого разу достатньо буде одного дня. Ще більше яскравих вражень принесе похід по горам. Для цього чудово підійдуть Карпати. Ви можете зупинитися в готелі або приватній садибі і вирушити в похід, щоб вивчити довколишні території. Заходити далеко в гори, звісно ж, не варто, а ось пройти відомими і простими туристичними стежками – чудова затія. І не забудьте захопити з собою перекус. Найкраще вибрати продукти, які можуть зберігатися без холодильника – наприклад, плавлений сир з хлібними паличками “СірХрум”.

На море!

Всі діти обожнюють море і з нетерпінням чекають літа, щоб поплескатися в теплих хвилях, побудувати замки з піску, назбирати черепашок і запастися незабутніми враженнями. Якщо у вас є можливість вирушити з дитиною на море, нехай навіть на кілька днів, не позбавляйте її такої радості.

Велике плавання

Якщо з поїздкою на море поки що доводиться почекати, є чимало варіантів веселого і корисного відпочинку біля води. Озера і річки є в кожному регіоні України. І знайдеться чимало місць, де можна орендувати човен або катамаран. Це стане справжньою пригодою для всієї родини! Більш того – ви можете перевтілитися в піратів, які на своєму кораблі попливли на край землі.

Тематичні поїздки

В Україні величезна кількість пам’яток – як рукотворних, так і природних. Побачити їх всі за одну поїздку, звісно ж, не вдасться. Але ви можете завести звичку кожен вихідні робити нові відкриття, об’єднуючи їх однією темою. Наприклад, об’їхати за вікенд найцікавіші замки Львівської області. Відзначайте на карті місця, в яких ви вже були, і ті, які мрієте відвідати. Нехай дитина стане хранителем цієї карти.

Дачні справи

У вас є дача за містом? Це чудово, адже ваша дитина зможе проводити багато часу на свіжому повітрі. А щоб їй не довелося нудьгувати, запропонуйте юному дачнику посадити і доглядати за власною грядкою або квітником. Крім того, в затишному куточку обладнайте для дитини курінь або підвісьте гамак. А ще закопайте скарб, який можна буде дістати через певний час – місяць, рік або навіть кілька років. Нехай дитина напише самому собі лист в майбутнє. Покладіть його в пляшку, щільно закупорьте і закопайте в надійному місці. Уявляєте, як цікаво буде отримати таке послання з минулого!

Читайте також: У Франківську дошкільнята відсвяткували випускний бал. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...