Мед Атлант

Сортування сміття: коли франківці почнуть сортувати побутові відходи

“Сміттєва проблема”, яку вже більше року не можуть вирішити у Львові, на щастя, Івано-Франківську найближчим часом не загрожує. Та все ж, зменшувати кількість побутових відходів потрібно і один з таких способів — сортування сміття.

Для цього в Івано-Франківську подекуди вже встановлені контейнери для вологих та сухих відходів. Зараз у Департаменті ЖКГ закупили ще 240 таких.

“Впродовж двох місяців плануємо облаштувати перший підземний контейнер, поділ на майданчиках на збір сухих і вологих відходів,

Плануємо, щоб усі негабаритні та будівельні відходи збирались на території АТП 0928 і заборонити викидати такі відходи на звичайні майданчики. Ми провели вже декілька закупівель по системі “Prozzoro”. Окрім цього, зараз встановлюємо спеціальні металеві бокси для контейнерів, які унеможливлюють розвіювання сміття, перебирання безатьками і є естетично привабливіші”, — розповів директор Депатаменту житлового, комунального господарства та благоустрою Михайло Смушак.

Також зазначимо, що впродовж двох місяців в Івано-Франківську встановлять перший підземний контейнер. Спеціальний майданчик, який вимагає підведення додаткових інженерних мереж, дозволить не лише уникнути неприємних запахів, але й обмежить доступ до сміття тварин та сторонніх осіб.

Нагадаємо, раніше Михайло Смушак відповів меру Львова, що потрібно робити, щоб не допустити “сміттєвої катастрофи”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...