Мед Атлант

Чотири коледжі Прикарпаття підписали меморандум про співпрацю з Тюрінгією. ФОТО

Сьогодні, 26 червня, на Прикарпаття завітала делегація землі Тюрінгія (Федеративна Республіка Німеччина). У рамках візиту відбулось підписання меморандуму про співпрацю з чотирма коледжами Івано-Франківської області.

Делегація землі Тюрінгія планує співпрацювати з Івано-Франківською областю у трьох напрямках: розвиток освіти, вирішення екологічних проблем Калуша та розвиток сільського господарства і лісництва, передає МІСТО.

Мали честь поспілкуватись у Агенції європейських програм з німецькою делегацією, і уже є багато пропозицій щодо співпраці Івано-Франківської області та землі Тюрінгії. Ми б дуже хотіли брати участь у європейських проектах“, – відзначив заступник голови Івано-Франківської ОДА Василь Гладій.

Сьогодні сторони зупинились на детальнішому обговоренні розвитку освіти. Представниця делегації, член правління Тюрінгійської агенції регіональних програм Ліліана Грицишин розповіла, що вони гарантують українським студентам стипендію, медичне страхування, німецький диплом, знання та важливий досвід.

“У свою чергу, Німеччина завдяки меморандуму ширше дивитиметься на Східну Європу, зокрема, на Україну”, – зауважила Ліліана Грицишин.

Меморандум підписали з чотирма коледжами: Івано-Франківським базовим медколеджем, Франківським коледжем ресторанного сервісу і туризму, медичним коледжем ІФНМУ та Коломийським медколеджем.

Після підписання меморандуму представники Івано-Франківської області та делегація землі Тюрінгія планують відвідати Івано-Франківський медичний коледж та Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму.

Також  планують здійснити поїздку у Калуш, щоб обговорити проблематику екологічних питань Калуша та підготувати конкретний проект щодо цієї проблеми. А наступного тижня запланована поїздка прикарпатських фермерів та лісівників у Тюрінгію, там вони зможуть ознайомитися з досвідом роботи лісових господарств Німеччини.

 

Читайте також: Як змінювалася зарплата українців за роки незалежності? 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...