Мед Атлант

Інцидент у Франківську: під час пожежі у квартирі, де власниця влаштувала звіринець, загинули тварини. ВІДЕОСЮЖЕТ

Вчора, 25 червня, франківські рятувальники та поліцейські гасили пожежу в квартирі на вулиці Бельведерська, 56.

Там на другому поверсі чотириповерхового будинку в одній із квартир трапилася пожежа через коротке замикання електромережі. На щастя, людей у квартирі не було. Правда, у приміщенні знаходився справжній звіринець — велика кількість тварин, яких власниця продавала на базарчику, що на вул. Тичини, та на сайті OLX. Багато звірів і домашніх улюбленців загинули, решту волонтери взяли на перетримку і лікують за власний кошт. Свідки розповідають, що квартира до пожежі була у жахливому стані — схожа на смітник.

Сама ж власниця квартири — пані Мар’яна, каже, що волонтери примусово забрали тварин, а документи не змогла показати, бо згоріли. Впевнена, що сусіди на неї наговорюють і радіють такому нещастю. Переконує, що дбала про тварин, як про дітей, яких немає. Каже, на Тичини продавала не собак і не кішок, а лише хом’яків і зоотовари. Уже за деякий час розмови власниці з журналістами МІСТА до нас підійшла обурена сусідка. Між нею і власницею розгорівся конфлікт. Сусідка потерпілої скаржиться, що жінка облаштувала вдома звіринець та занедбала під’їзд. Зізнається, неприємний запах відчутний навіть через зачинені двері. Впевнена, що такій кількості звірини не місце у квартирі.

Поліціянти і волонтери пояснюють, що тварини були у жахливому стані і навіть не через пожежу. Це підтвердили і в лікарні — інфекції та висока температура, а ще забиті дихальні шляхи. Двох котиків і собаку наші журналісти таки побачили. Щоправда, наступного дня після пожежі. Вони на перетримці у волонтерок. Тепер небайдужі жінки, які зголосилися допомогти, викупали  домашніх улюбленців та відвезли до лікарні. Медична допомога необхідна на тривалий період.

Сама ж власниця не погоджується зі словами сусідів і волонтерів  тварин планує повернути. Але для цього пані Мар’яні знадобиться місяць, аби відремонтувати квартиру.

Коментарі власниці, сусідів, патрульних, лікарів та волонтерів — у відеосюжеті МІСТА. Також відео з реєстраторів патрульних:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...