Мед Атлант

На Прикарпатті нещадно вирубують український ліс. ВІДЕО

Торік в області виявили нелегальні вирубки майже на 14 мільйонів гривень — це тисячі гектарів. Десятки кримінальних справ зареєстровані вже і цьогоріч.

Місцеві  вигнали працівників із їхньої ж території, бо не узгодили вирубки із сільрадою. Лише надіслали відповідь, що все законно, мають дозвіл на заготівлю граба. Але всюди пеньки від молодих дубів.

Люди обурені. За сотню метрів показують ще одне місце господарювання лісівників. Тут ще навесні теж пустили під пилку все, що може принести прибуток.

У сусідньому районі подібна історія — на півкілометра майже півсотні свіжих пнів. Усі замасковані болотом і прикриті гіллям, йдеться у сюжеті ФАКТИ.ICTV.

Активісти підрахували, за тиждень лише на одній ділянці вирубали дубів щонайменше на 50 тисяч. Скільки таких місць — невідомо.

Загалом на Прикарпатті торік зареєстрували 220 кримінальних проваджень щодо незаконного вирубування, це понад 13 мільйонів гривень збитків. І якщо неподалік сіл люди зупиняють і перевіряють завантажені вщерть лісовози, то проконтролювати вирубки у високогір’ї не мають ні можливості, ні повноважень.

У Німеччині, Польщі чи Швеції рубають у три-чотири рази більше, аніж в Україні. Але там ліси відновлюють, щороку мінімум 20% приросту. Натомість наша держава ставиться до свого багатства споживацьки. Здорове дерево зрубують, а небезпечний сухостій залишають — на ньому грошей не заробити.

Нагадаємо, минулого тижня активіст з Тлумацького району опублікував світлини з місцевого лісу, де нещодавно зрізали чимало дерев. 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...