Мед Атлант

Представники компанії Apple розповіли як не потрапити на підробку бренду

В даний час спостерігаються численні факти незаконного розповсюдження в торгівельних мережах України (як в інтернет-мережі, так і роздрібних мережах) продукції, позначеної торговельними марками компанії Apple Inc., яка за всіма ознаками є або контрафактною або продукцією невідомого походження, тобто такою, яка не завозилась на територію України офіційними імпортерами.

При реалізації такої продукції недобросовісні підприємці незаконно, тобто не маючи ніяких дозволів з боку компанії Apple Inc., використовують торговельні марки та зображення, що належать компанії Apple Inc.

Повідомлення про вилучення підозрілої продукції з логотипом яблука були і в нашому місті. Правоохоронці двічі вилучали для експертизи контрафактний товар в так званих Apple Store. Реалізується неофіційна (незаконно ввезена) продукція, в оформленні магазинів використовуються торговельні марки, логотипи, зображення.

В більшості випадків підробленими виявляються навушники, зарядні пристрої та інші аксесуари.

В компанії пояснюють, що політика Apple Inc. передбачає наступне: імпорт і розповсюдження продукції, позначеної торговельними марками компанії, мають право здійснювати лише належним чином уповноважені компанії, з якими укладені відповідні угоди. Також, відповідно до політики компанії Apple Inc., лише вказаним особам надається відповідне право використовувати об’єкти права інтелектуальної власності компанії Apple Inc., в тому числі торговельні марки, зображення, права на які належать компанії Apple Inc., виключно за умови підписання відповідних угод.

Споживач при купівлі будь-якої продукції компанії Apple Inc., для отримання повного спектру сервісних послуг, в першу чергу послуг — гарантійного обслуговування, повинен звертати увагу чи являться куплена продукція офіційною або ввезена в Україну з приховуванням від митного контролю, тобто контрабандним шляхом.

Ознаки, за якими можна відрізнити таку продукцію чітко прописані на офіційних сайтах уповноважених компаній-імпортерів, які здійснюють імпорт продукції компанії Apple Inc., а саме:

ПІІ у формі ТОВ «ASBIS-Україна» (http://asbis.ua/prod/apple) та Іноземного підприємства «І-АР-СІ» (http://ierc.com.ua/campaign/apple-official/).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...