Мед Атлант

Адвокат, який розповсюдив відео про побиття школяра, заявив, що директор школи побила його за бажання захистити дитину

Сьогодні мережею розлетілося відео з побиттям школяра у місцевій школі. В короткому ролику видно, як старші учні знущаються в коридорі освітнього закладу над молодшим: б’ють його ногами і залякують.

Інцидент трапився в місцевій ЗШ №13 ще в квітні. Проте відео потрапило в мережу лише сьогодні.

Його виставив адвокат Олег Веремієнко на своїй сторінці у фейсбук. Правозахисник пише, що про побиття дитину у франківській школі дізнався від сусіда хлопця, який став жертвою залякувань старшаків. Цей юнак захистився за молодшого товариша і також був побитий шкільною “бандою”. Веремієнко стверджує, що такі речі трапляються у цій школі систематично, проте директор закладу це заперечує. На відео видно, що конфлікт між школярами ігнорують не лише учні, а й педагоги.

Адвокат і сусід хлопця, якого побили старшокласники, вирушили в освітній заклад, аби з’ясувати деталі історії, натомість натрапили на агресію керівника установи. Відео цього інциденту Веремієнко також виклав у фейсбук.

Після конфлікту з директоркою ЗШ №13 правозахисник написав заяву у поліцію про його побиття і перешкоджання професійній діяльності.

Інцидент з побиттям дитини прокоментувала на своїй сторінці у фейсбук і начальник ювенальної превенції в області Алла Бойчук. Вона стверджує, що опікуни хлопця, якого били на відео, знали про побиття і не розуміють, чому конфлікт вийшов на гора. Ба більше, на адвоката вони намірені писати заяву в поліцію за те, що той розмістив відео до пубілчного перегляду.

Читайте також: У Чернігові школярки жорстоко побили 15-річну дівчину. ФОТО/ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...