Мед Атлант

В Івано-Франківську планують збудувати сучасний житловий квартал. ФОТО

Сьогодні, 29 червня, відбулося засідання архітектурно-містобудівної ради при Департаменті містобудування, архітектури та культурної спадщини виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

На порядок денний винесено три питання. Спершу чиновники обговорили детальний план території житлового мікрорайону в межах вулиць Національної Гвардії — Є. Коновальця — О. Сорохтея в м. Івано-Франківську.

Проект території розробляє Львівський інститут «Містопроект». Орієнтовна площа — 77 га. Однак нове будівництво заплановане на 26 га, на решті  території не буде радикальних змін.

Територія буде різна, щоб не було однакових бетонних блоків. Центром композиції буде школа, розрахована для 950 школярів. Також буде 3 дошкільні навчальні заклади для 350  дітей. Між вул. Коновальця та Чорновола запланований торговий центр та сквер.

У новому кварталі, при повному заселенні, зможе проживати 11 тисяч франківців. У кварталі буде чимало багатоповерхівок, деякі будинки сягатимуть 13 поверхів.  Усі “висотки” будуть гармонійно поєднуватися з мало поверховими будинками ( на фото нижче: фіолетові — високі , рожеві — низькі, до 5 поверхів)

Проектанти подумали також про паркомісця, тому в кожному будинку передбачені підземні паркінги. Для людей, які користуватимуться громадським транспортом буде 4 автобусні маршрути.

До слова, львівські проектанти хочуть зробити перший в Івано-Франківську європейський квартал з великою кількістю зелених та пішоходних зон. Для цього вони розрахували кількість автомобілів та населення. У свою чергу, військову частину, яка є поблизу, в перспективі хочуть перетворити в культурно-розважальний центр.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...