Мед Атлант

Відомий франківський художник розповів, як його хотіли пограбувати

Франківський художник та мистецтвознавець Ігор Роп’яник написав в соціальній мережі історію про те, як спіймав на гарячому грабіжника і як намагався його зупинити.

“Коротше, перед 12-тою ночі, як завжди, перед сном вийшов на подвір’я подихати свіжим повітрям зі своєю Емі (це моя “сторожова” болонка). Лиш вийшли, ― а вона давай гавкати! Як ніколи. Думаю, мабуть, кота почула, або хтось на сусідському подвір’ї був. Але ні, бачу — гавкає в бік пивниць. Заходжу в першу — все розкидано. Але нема нікого. Ого, думаю, мав гостя. Про всяк випадок беру в руки прута (не дерев’яного) і йду в іншу пивницю. Ступив два кроки і бачу: в закапелку біліється сорочка. Не моя. Ага, попався, голубчик! Ну, я й зіграв по його плечах вальс Штрауса. Кілька разів. Потім чоловік вирвався, вибіг надвір та й через паркан. А паркан мій обвитий ліанами. Заплутався, бідолаха, та й упав назад на моє подвір’я вже під марш Моцарта. Голосно грав марш! При цьому та скотиняка поламала кілька квіток, за що послухала своїми плечима ще й полонез Огінського”, – пише Ігор Роп’яник.

На жаль, чоловіку не вдалося затримати зловмисника.

“Після того я пішов на оглядини. В галереї (злодій побував і там) все розкидано, всі шухляди випотрошені. У пивницях теж повний погром: перепорпав геть усе, всі стелажі, всі шафки. Приготував на винесення всі електроінструменти (вже спакував у мішки, перемотавши скотчем), згріб іншу техніку, газовий туристичний примус, різне причандалля, навіть — уявіть собі! — дещо із закруток, тушонку, кілька упаковок соку, дві пляшки горілки. Це те, що він встиг приготувати. Бо на долівці ще лежали порожні мішки…”

Художник каже, що це вже не перша спроба пограбування

“Ті ж інструменти та інше добро торік теж спакували і вже приготувалися викрасти, бо стояли біля вхідних дверей, але, видно, хтось налякав. Можливо, цього разу був той самий злодій, якому не давала спокою попередня невдача і можливість поживитися. Але уявляєте собі, яким треба бути нахабним і самовпевненим, аби лізти в дім не серед ночі, коли всі сплять, а годині в 11-ій вечора, коли в усіх сусідських вікнах навпроти світиться у вікнах, і в нас у помешканні теж, і прожектор на подвір’ї справно реагує на рух. А воно лізе напролом! Вже зовсім страх втратили”

Чоловік додає, що поліцейських  не викликав,  бо не вірить, що вони можуть чимось зарадити. Однак митець зазначає, що тепер буде застосовувати інші заходи безпеки.

Читайте також: В Галицькому районі юний зловмисник обікрав маму своєї подруги

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...