Мед Атлант

Журналістам показали місце, де стерилізують безпритульних собак. ФОТО

Сучасна операційна для стерилізації безпритульних тварин функціонує на базі навчально-тренувального центру “Віварій”. Спільний проект міста і медичного університету продемонстрували сьогодні журналістам.

Медичний університет зайнявся центром ще з 2011 року. Спочатку оновили каналізаційні мережі, потім зробили ремонт у приміщеннях. Тут студенти вишу проходять науково-дослідницьку практику на мишах і щурах, а також спостерігають за роботою спеціалістів, які стерилізують безпритульних тварин.

На базі центру функціонує операційна КП “Полігон”, яке займається питанням безпритульних тварин в Івано-Франківську. Спеціаліст зі стерилізації Полюк Микола Юркович розповідає, що в місяць вони стерилізують від 40 до 60 собак, після чого проводять їм необхідну вакцинацію і кліпсують.

Директор КП “Полігон” Мороз Юрій каже, що в місті загалом є 2-2,5 тисячі безпритульних собак. Після стерилізації тварин передають або в “Дім Сірка”, де їм шукають господаря, або випускають в тому ж мікрорайоні, в  якому піймали.

В найближчих планах мерії і КП запустити в місті перший в Україні проект чіування безпритульних тварин. Вартість його доволі прийнятна: 72 грн на одну собаку. Чіп вживлюватимуть під шкіру тварини, згодом считуватимуть інформацію про стерилізацію, дату останнього вакцинування тощо.

Читайте також: Керівник “Дому Сірка” прокоментувала заяву мера про будівництво притулку для тварин

Франківські активісти виступили проти знущання над тваринами в цирку. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...