Мед Атлант

На Долинщині буревій пошкодив гектари лісу. ФОТО

Буревій з дощем, який розпочався у другій половині 29 червня та триває уже другий день, повикорчовував і поламав ліс в Ільмянському, Свічівському, Бескидському, Слобідському, Вишківському, Мізуньському лісництвах.

В першу чергу працівники лісгоспу розчищають автомагістралі, лісові дороги, та працюють над відновлення ліній електропередач, – йдеться на сайті Вигодського лісового господарства.

Вітер не пошкодував ні молодняк, ні вже стиглі дерева, навіть середньовікові хвойні насадження, яким вже було по 50-60 років, не витримали натиску стихії та потужних поривів вітру, які потрощили, багато дерев. Після обстеження усіх ділянок, які постраждали унаслідок негоди,  спеціальною комісією буде прийнято рішення про здійснення санітарних рубок.

Наразі неможливо оцінити ані масштаби руйнувань, ані розміри збитків, які завдала негода. Станом на 30 червня дує сильний вітер, який продовжує кидати уже пошкоджені дерева до долу. По лісі чутно «постріли», це ламаються смереки наче «сірнички».

В найкоротші терміни працівниками лісової охорони буде ліквідовано наслідки стихії, з метою недопущення поширення шкідників. На тих ділянках, де лісові насадження знищені повністю, навесні будуть створені нові лісові культури.

Застерігаємо грибників, туристів та інших відвідувачів лісу утриматись від поїздок до лісу, існує реальна небезпека Вашому життю та здоров’ю.

Читайте також: Повалені дерева, пошкоджені автомобілі та будинки — наслідки негоди на Прикарпатті

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...