Мед Атлант

В мережі збирають допомогу для самотньої бабусі, яка лежить в лисецькій лікарні

В Лисецькій лікарні вже сім місяців перебуває старенька місцева жителька, що немає поруч рідних. Небайдужі франківці організували для пенсіонерки збір благодійної допомоги: збирають кошти на лікування, памперси, інші потрібні речі. А також просять допомогти з влаштуванням в спеціалізований заклад.

Прохання про допомогу старенькій опублікувала в мережі франківка Світлана Івасишин.

Жінка пише, що пенсіонерка потрапила в лікарню начебто з обмороженням. Небайдужих рідних в області бабця немає. Є офіційний опікун у Криму, проте він до старенької не з’являється.

“Сьогодні мала розмову з головним лікарем Лисецької ЦРЛ п. Скоропадом Тарасом Ярославовичом, хотіла дізнатись якусь інформацію про бабусю. На жаль, він мені лише поверхнево розповів, мотивуючи, що немає права на розголошення контактної інформації згідно Закону. Все, що мені вдалося дізнатись, ‒ це те, що в неї є опікун, який проживає у Криму, контактів з ним немає, приїжджали з спеціалізованих закладів, аби її забрати, але з певних причин цього не сталося.

Піднялася до старенької, вона непогано говорить, навіть жартує. Сказала, що її звати Феденько Ярослава Антонівна, жителька с. Лисець, 1940 року народження. Зі слів почула, що має безліч родичів, але так ніхто і не провідує. Далі переказую зі слів «людей з палати та медперсоналу»: за нею закріплений соціальний працівник, яка на початках приходила, проносила речі, а потім перестала відвідувати, мотивуючи тим, що немає в держави коштів.

Велика подяка медперсоналу: вони дуже добре опікуються старенькою, годують, роблять масажі, перебирають білизну”, ‒ пише Світлана.

Жінка зазначає, що для пенсіонерки наразі необхідно придбати нову нижню білизну: майки, футболки, а також памперси №3, вологі серветки, постільну білизну.

Наразі вирішується питання про переміщення бабусі в спеціалізований заклад. Світлана Івасишин просить людей, які можуть допомогти пенсіонерці в цьому питанні, повпливати. З понеділка, як каже жінка, планує піти в департамент соцполітики і зрозуміти, чому стареньку кинули напризволяще соцслужби.

Читайте також: У Снятинському дитячому будинку-інтернаті виявили кімнати, від підлоги до стелі заповнені благодійною допомогою. ФОТО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...