Мед Атлант

Чи турбуються міські голови про гаманці своїх виборців?

Добробут мешканців понад усе! Так можна охарактеризувати передвиборчі програми чи не кожного політика й політичної сили, а надто — якщо мова йде про місцеву владу, для якої рівень життя населення прямо пропорційний отриманим владним повноваженням.

Тому обіцянки про здешевлення тих чи інших послуг, пільги та компенсацію витрат лунають з вуст представників місцевої влади регулярно. «Слово і Діло» перевірило, як виконують такі обіцянки мери обласних центрів України.

Так, міський голова Києва Віталій Кличко провалив обіцянку не підвищувати квартплату мешканцям столиці. Її він дав навесні 2015 року, а влітку 2017-го міськадміністрація порушила слово мера. Натомість такі обіцянки, як підвищення ціни на проїзд у метро лише після консультацій із громадськістю, запровадження компенсацій та субсидій для малозабезпечених киян і представлення обґрунтування нових тарифів і цін на проїзд у громадському транспорті Кличко таки виконав.

Є провалена обіцянка з цієї теми і у міського голови Львова: у листопаді 2015-го він обіцяв збільшити премії спортсменам і тренерам, що проживають у столиці Галичини, у 2-4 рази. А от обіцянка про непідвищення тарифу на вивезення сміття для населення поки що дотримується.

Трапляються у мерів і обіцянки, що, вочевидь, виходять за межі їхньої компетенції й можуть бути виконані лише в довгостроковій перспективі. Наприклад, очільник Житомира Сергій Сухомлин в жовтні позаминулого року пообіцяв зменшити ціну на тепло й воду за рахунок модернізації комунальних підприємств, а його чернігівський колега Владислав Атрошенко — зменшити вартість опалення житлових будинків Чернігова. Обидві обіцянки наразі в процесі виконання.

Читайте також: Троє мерів Прикарпаття отримали державні нагороди

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...