Мед Атлант

Субсидії по-новому: як змінилася система нарахування

Сьогодні, 4 липня, на оперативній нараді у міського голови прозвітували про стан надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг мешканцям Івано-Франківська.

Директор департаменту соціальної політики Василь Семанюк зазначив, що з травня діє нова система нарахування пільг. Зокрема, тепер субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається виходячи із середньомісячного сукупного доходу, за чотири квартали, а субсидія на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива — виходячи з розміру доходу за попередній календарний рік.

Під час здійснення розрахунку субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді, враховуються доходи за період з квітня попереднього року по березень поточного року включно.

Також тепер при протермінованій заборгованості з оплати послуг субсидія на наступний термін призначається при умові документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію.

Більше про зміни та нововведення можете переглянути у презентації департаменту соціальної політики.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...