Мед Атлант

“Безпритульні” маршрутки. Де та в якому стані зберігаються міські автобуси. ФОТО

Франківці у соцмережі скаржаться на неналежне “зберігання” маршрутних автобусів. Вночі міські маршрутки стоять просто неба, на території, яка ніким не охороняється.

Світлини нічної стоянки громадського транспорту виклав у фейсбук-групу “УТІЗ” франківський журналіст Мирон Дмитрик.

“Звертаю увагу на стан зберігання автобусів. На фото — район 22 школи, поруч вул. Івана Павла ІІ. Автобуси зберігаються далеко ЗА МЕЖАМИ стоянки, що охороняється. По факту — стоять “безпритульні”, — пише Дмитрик.

Журналіст додає, що нікого не хвилює безпека пасажирів, які наступного дня їхатимуть у цьому транспорті.

“Те, що їх можна спокійно подряпати чи зняти зеркала, або взагалі спалити — мене мало обходить. Проблема газдів. Але, вибачте, там можна пошкодити гальма, наприклад, чи взагалі, не дай Бо.., вибухівку підкласти” — висловлює свої побоювання медійник.

У відповідь на повідомлення начальник управління транспорту і зв’язку Олег Ганчак написав, що факт зафіксовано і будуть проводитися перевірки.

Довідково:
Стаття 21 Закону України “Про автомобільний транспорт”. Власники (користувачі) автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, повинні забезпечувати їх зберігання у спеціально пристосованих для цього приміщеннях, гаражах, на майданчиках, стоянках, забезпечених засобами охорони.

Власникам (користувачам) транспортних засобів забороняється зберігання їх у житлових зонах поза спеціально відведеними для цього майданчиками. Органи місцевого самоврядування в межах своїх повноважень за погодженням з відповідним підрозділом Національної поліції приймають рішення про організацію місць зберігання транспортних засобів на відповідній території та здійснюють контроль за їх діяльністю відповідно до законодавства.

Читайте також: Бруд на кріслах та “тріснуті” вікна: журналісти провели ревізію у франківських маршрутках. ВІДЕО

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...